Oţelul lui Munteanu, prea tare pentru tinerii Ripensiei. Moldovenii au câştigat pe...

Oţelul lui Munteanu, prea tare pentru tinerii Ripensiei. Moldovenii au câştigat pe „Electrica”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru

Echipa lui Munteanu, ceva mai bună ca echipa lui Muntean, în runda a 15-a a Ligii 2. Oţelul Galaţi s-a impus la pas pe „Electrica” în faţa Ripensiei, scor 1-0, într-un meci decis de autogolul lui Cosmin Gladun, dar în care şi roş-galbenii au avut şansele lor.

Moldovenii pregătiţi de vulcanicul Dorinel Munteanu au început meciul în forţă. Deşi terenul de la Pădurea Verde arăta decent la început, suprafaţa a pus şi ea probleme jocului de construcţie.


În minutul 4 Gorovei a lovit bara cu un şut de la distanţă. Totuşi, golul a venit destul de devreme şi cu ceva noroc. Titularizat în locul „internaţionalului” Toroc, Dobre a respins în faţă şutul lui Berisha. Mingea a ajuns la Neagu, care a tras în forţă, surprinzându-l pe Gladun fără reflexe potrivite. Fundaşul a trimis stângaci în propria poartă în minutul 14. Gălăţenii au făcut apoi uşor pasul în spate, dar şi „Ripi” a început să atace după ce a stat la cutie la 0-0. Astfel, Gavra a avut principalele şanse de gol. Mai întâi l-a izbit pe Dur-Bozoancă printr-un şut din marginea careului după ce portarul îl blocase pe Ciurel, scăpat spre poartă.

În repriza a doua putea veni egalarea şi târziu, în minutul 78, la o minge respinsă greşit şi la care Lalic a apărut surprinzător cu o lovitură de cap, imprecisă însă.

Oţelul a plecat cu toate punctele, obţinând un 1-0 în acest campionat şi cu cealaltă timişoreană, codaşa Poli. Dacă gălăţenii speră la play-off, fiind pe 4 cu 28 de puncte. Ripensia e pe 14, cu 16 puncte şi joacă sâmbăta viitoare, de la 11, în fieful celor de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

Ripensia Timişoara: Șt. Dobre – An. Macrițchii (69, Zamfirescu), Fridrich, Lalic, Gladun – Stoi (cpt.; 90, Mogoș), T. Călin (69, R. Morariu) – Sofran, Zimța (60, Piftor), D. Ciurel (46, Mihart) – Gavra. Antrenor: Iulian Muntean

Oțelul Galați: Dur-Bozoancă – Farcaș, Yabre, Azinovic, D. Panait – Cisotti, I. Neagu (cpt.), Jardan (84, Adăscăliței) – L. Maxim (56, Mitoi), Berisha (90+2, Markovic), Gorovei (56, A. Nica). Antrenor: Dorinel Munteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.