Patru țărani din vestul țării, amendați de Antifraudă cu câte 30.000 lei...

Patru țărani din vestul țării, amendați de Antifraudă cu câte 30.000 lei pentru că vindeau mere pe marginea drumului. Reacție extrem de dură a șefului ANAF care a anunțat primele măsuri

3
DISTRIBUIȚI

Doi inspectori Antifraudă au amendat cu câte 30.000 de lei patru țărani din vestul țării care vindeau mere și pere pe marginea drumului.

„Doi inspectori de la Antifraudă Deva, deci din vestul țării, au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat. În mintea lor au considerat că în Timișoara toate cluburile își fiscalizează toate veniturile, toată marile restaurante își înregistrează tot ceea ce vând, că în Caraș nu se mai face contrabandă cu alcool și ce au considerat acești inspectori, acești indivizi, pentru că dacă-i numesc inspectori antifraudă, deja e prea mult – s-au dus în luna octombrie și au dat patru amenzi în valoare de 30.000 de lei acelor oameni, acelor țărani carestau pe marginea drumului și vând niște mere, niște pere, niște struguri, poate un borcan cu miere.


Acești indivizi le-au dat la patru asemenea persoane câte 30.000 de lei amendă. Deci aici au considerat ei că este marea evaziune fiscală”, spune Lucian Heiuș, președintele ANAF.

El spune că nivelul amenzii este prea mare și a îndemnat cele patru persoane să conteste în instanță amenzile, iar juriștii care vor reprezenta ANAF vor fi de acord ca acestea să fie transformate în avertismente.

„Un om care în loc să fure, în loc să stea cu mâna întinsă, stă toată ziua în soare, în praf, în vânt să vândă niște produse să-și completeze venitul. Și vin acești nemernici care fac de râs ANAF…. Îmi este rușine că asemenea oameni lucrează în ANAF și că așa înțeleg ei că trebuie să luptăm împotriva marii evaziuni fiscale. Începând cu 1 noiembrie am schimbat directorul general adjunct care coordonează Antifrauda din vestul țării, iar de luni Direcția de integritate se duce să cerceteze modul în care își desfășoară activitatea acești inspectori și cum își permit ei să amendeze niște oameni cu asemenea sume, cu asemenea discrepanțe pentru o faptă care că poate nu-i corectă, dar să dai 30.000 de lei amendă că l-ai găsit cu trei litri de țuică…Nu pot și nu o să tolerez niciodată un asemenea comportament”, adaugă Heiuș.

El afirmă că cei doi inspectori vor fi aspri sancționați.

Heiuș le-a transmis un mesaj tuturor inspectorilor care merg în control: „Dacă nu sunt în stare și nu au pregătirea profesională, nu au curajul să meargă să se lupte cu marii evazioniști, să meargă să-și caute de lucru în alte instituții și le semnez imediat transferul”.

3 COMENTARII

  1. Acest domn Heius cred ca trăiește în alta lume si isi pedepsește oameni pe nedrept.Intre Margina și Holdea pe porțiune unde lipsesc 12 km de autostrada este fieful comercianților evazioniști fiscali care prezintă certificate de producător emise de primăriile din zona ca mari producătorii de struguri ,mere ,pere,miere de albine și câte și mai câte și ei nu au nici măcar un stup sau o vita,de vie în curte ci cumpăra fructele de la piata de gros din Timișoara și le vând la,supra pret chiar și cu 300% la cei care întra în tara din vest și habar nu au cât costa un kg de struguri,mese prin toate curbele țigănie curata,se bat și se cearta ca țigani pe locuri.Ptr astia nu exista lege ,ANAF Deva trece aproape zilnic pe acolo dar nu ii ia nimeni la intrebari ptr ca ei merg sa strângă cu usa magazinele din zona ca nu au bătut pe casa o guma de mestecat și plătesc o grămadă de taxe la stat,pe când ăști sau îmbogățit fara sa plătească nimic,fac profit curat din vanzare de fructe de la gros și 1500-2000 lei zilnic și plătesc câte 2-3 amărâți din sat cu 20,30 de lei pe zi sa le vândă porcăriile.CATA NEDREPTATE

  2. Foarte bine au făcut. O avut țăranu gugulan 3 litri de țuică? Cine crede. K acasă are o cisterna. Aici tr și dosar penal. O fi intervenit vreun PNL Ist la Heius. Dacă profesorii tr sa plătească ptr meditații nu vad de ce vânzarea de alcool nu tr impozitata. Oare o plătit impozit ptr alcoolul vândut pana acuma? Nu cred. Tot se vorbește de evaziune pe alcool, țigări, combustibil și acuma ce facem ii protejam tocmai de șeful Anaf. Rușine șefule.
    Acești inspectori tr premiați
    Felicitări pentru inspectori.
    Heius a intervenit în control este de speță DNA ului sa se autosesizeze.
    Și ce facem cu lăutarii sa vedeți acolo jaful mare k acolo nu se plătește la cât se câștigă. Un suflători în taragota din evenimente câștiga lejer peste 3000 euro pe luna. Oare s impozitați dl Sef ANAF.
    Bravo și felicitări ptr inspectori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.