Percheziții la hoții de catalizatoare din Timișoara și Strehaia. Ce au găsit...

Percheziții la hoții de catalizatoare din Timișoara și Strehaia. Ce au găsit polițiștii

0
DISTRIBUIȚI

O grupare de hoți care furau catalizatoare în toată zona de sud-vest a țării a fost destructurată de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva. Ieri, oamenii legii au pus în executare 10 mandate de percheziție (șase pe raza municipiului Timișoara şi patru pe raza orașului Strehaia) și trei mandate de aducere emise pe numele unor bărbaţi bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat (de catalizatoare auto).

„Activităţile investigative au avut ca rezultat depistarea și reținerea, pentru 24 de ore, a doi bărbaţi din municipiul Timișoara (în vârstă de 27 şi de 35 de ani) şi a unui tânăr de 29 de ani, din orașul Strehaia. La locuinţele acestora au fost identificare şi ridicate pentru cercetări atât mijloace materiale de probă privind comiterea infracţiunilor de furt calificat, cât şi un plic ce conţinea o substanţă vegetală uscată de culoare verde-olive, susceptibilă a face parte din categoria substanțelor interzise şi o armă neletală supusă autorizării (pistol), pentru care cel care o deţinea nu avea documente legale”, a transmis IPJ Hunedoara.

Cei trei sunt bănuiţi că ar fi sustras mai multe de catalizatoare de la autoturisme parcate pe raza municipiului Deva, în perioada mai-octombrie 2022 (cu un prejudiciu total de peste 10.000 lei).


Totodată, în urma investigațiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei în cauză ar fi comis infracţiuni asemănătoare şi în alte localităţi din partea de sud-vest a României.

La acțiunea de ieri, poliţiştii Biroului Investigații Criminale Deva au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Birourilor de Operaţiuni Speciale Hunedoara și Timiș şi a luptătorilor Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Timiș și Mehedinți. Cei trei bărbaţi au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentaţi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor preventive. Cercetările vizează comiterea infracţiunii de furt calificat, dar au fost extinse şi aspectul comiterii infracţiunilor de deţinere de droguri de risc fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.