Politehnica cere mai mult respect şi în teren înainte de meciul cu...

Politehnica cere mai mult respect şi în teren înainte de meciul cu Metaloglobus. Tavi Benga: „Am încercat să-i remontez”

0
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, pe „Ştiinţa”, Politehnica joacă din postura umilitoare de „lanternă” cu Metaloglobus, nimeni alta decât penultima clasată. Din critic, preşedintele alb-violeţilor, Ovidiu Cuc, a devenit apărătorul jucătorilor certaţi de galerie după eşecul cu Ripensia şi le cere suporterilor susţinerea. Altfel, „principalul” Tavi Benga a abordat azi mai hotărât şi subiectul arbitrajelor, care au afectat şi ele zestrea alb-violeţilor.

„Mai avem un meci, un meci cu Metaloglobus, pe care va trebui să-l câştigăm. Doresc să iau puţin presiunea de pe echipă, deoarece echipa are deja un un ritm, în ultima lună echipa tehnică s-a ocupat de acest tonus, este motivată şi cu siguranţă în următorul meci se va demonstra acest lucru. Vreau să cred că va fi prima noastră victorie după o lungă perioadă şi vom începe un şir de victorii pe care le aşteaptă toţi suporterii. De asemenea, doresc să mă adresez suporterilor: să fie suporteri, să fie alături de echipă, aşa cum au demonstrat-o de cele mai multe ori şi să uităm acele situaţii în care jucătorii sunt jigniţi, sunt apostrofaţi în fel şi chip, pentru că acei jucători, în momentul de faţă, sunt motivaţi şi dau totul pe teren, însemnând capacitatea lor maximă, fizică, tehnică, în consecinţă nu cred că suporterii mai pot reproşa ceva. Atunci când se vede indolenţă, atitudine ostilă asupra clubului, asupra suporterilor, asupra mediului din teren, da, le poţi transmite anumite mesaje, dar de bun simţ – nişte mesaje care să-i trezească la realitate. Dar, în momentul de faţă, nu este cazul. Aceasta este valoarea noastră, ne-o asumăm, nu mai căutăm acum motivele, de ce ne aflăm în această situaţie… acest corp tehnic a fost capabil de a le transmite acel tonus şi faptul de a fi prezenţi, de a fi pe teren, de a fi conectaţi la joc. Aşadar, vom aştepta rezultate mult mai bune de la aceşti toţi jucători…”, a declarat Ovidiu Cuc, preşedintele executiv al Politehnicii.

Alb-violeţii au în continuare unele incertitudini de lot, Bîrnoi e incert, dar fundaşul Angelos Karatasios şi atacantul Fatjon Celani au fost între timp legitimaţi şi ar putea debuta cu trupa din Pantelimon.

„O întâlnim pe Metaloglobus, o echipă care la începutul campionatului avea obiectiv clasarea în play-off, drept dovadă şi-au adus şi jucători pentru acest obiectiv în vară. Au avut nişte rezultate negative la începutul campionatului, în ultimele meciuri sunt în revenire de formă şi au legat victorii, sunt pe un trend ascendent şi probabil şi cu un moral bun. Sunt o echipă care are în componenţă jucători experimentaţi, foarte buni de Liga 2. Jucători care joacă de mulţi ani împreună. O echipă sudată. Şi va fi un meci foarte dificil. Sperăm să câştigăm acest meci. Jucătorii să aibă reacţie după golul primit în minutul 90+1 de la Ripensia. Vrând nevrând te afectează şi emoţional când ei un gol la ultimele faze ale meciului. Era şi acea presiune, un meci între două concitadine şi tot timpul se depăşesc limitele fairplay-ului şi, eu ştiu, ale limbajului. Dar am încercat să îi remontez mental şi să şteargă cu buretele ultima evoluţie şi să dea totul în meciul cu Metaloglobus”, a spus şi Octavian Benga, antrenorul principal al lui Poli.

Tehnicianul a vorbit de asemenea despre faptul că jucătorii au fost afectaţi de cele întâmplate la finalul partidei cu „Ripi”: „Am avut mai multe misiuni. Am avut discuţii, clar, despre aceste două lucruri, am încercat să-i remontez, pentru că au fost foarte afectaţi. Şi de golul primit şi de, eu ştiu, acuzele aduse. Nu este uşor nici pentru ei. Şi noi în ultimele meciuri am avut o creştere. Dacă se termina egal, era al patrulea, dar nu era o înfrângere, eram şi noi pe un trend ascendent, a venit ca un ciocan acel gol – încerc să-i remontez şi sper şi cred că am reuşit. Vom vedea sâmbătă. De aceea fac şi un apel la oamenii care vin la meci – la suporteri – la suporterii adevăraţi, să susţină echipa. Trebuie să mergem până la capăt.


Aceasta e şi deviza clubului: Să nu cedăm, învingătorii nu cedează niciodată! Trebuie să luptăm până la capăt, chiar dacă situaţia nu e roză”.

„Au fost aduşi peste noi”

Printre altele, Tavi Benga, s-a referit până la urmă şi la arbitrajul dubios al lui Vladimir Nagy, pe finalul partidei de pe „Electrica”. Alb-violeţii simt pur şi simplu că Politehnica nu mai e respectată nici în aces sens, după ce în afara arenei fanii ei au cerut respect pentru ca Timişoara să beneficieze şi ea de un proiect de stadion nou, aşa cum au început să aibă inclusiv oraşe simple reşedinţe de judeţ din ţară.

„Situaţia în mai multe planuri nu e ok. Încercăm să nu ne plângem, să trecem peste, încercăm să găsim soluţii, lucruri care să ne scoată din negativismul care ne înconjoară. În ultimul timp am fost mirat şi aşa, din jurul nostru, nu neapărat din cadrul clubului sau din lotul nostru. Mulţi nu prea înţeleg ce înseamnă brandul Poli, şi a fost dat la o parte, este un lucru ciudat. Pentru că Poli este un nume foarte important şi cred că ar merita mai mult respect, atât pe plan local, cât şi naţional. Mă refer concret la faptul faptul că Poli ar trebui ajutată, de oamenii din oraş, pentru că Poli are nevoie de multe lucruri. Poate şi din ţară, pentru că e o echipă fanion, cu nume în fotbalul românesc şi ar trebui respectată. Din mai multe puncte de vedere – al bazelor sportive. Şi al arbitrajelor. Nu cred că am cerut noi vreodată să fim ajutaţi de arbitri, înţeleg greşelile, dar nu trebuie să fie sub o formă continuată. De multe ori atitudinea şi maniera este clară şi este păcat! Repet, greşelile le înţeleg, dar sunt multe faze simple şi, de exemplu, la meciul cu Slobozia s-au făcut greşeli şi de-o parte şi de cealalta. Dar maniera nu poţi să o înţelegi. Când este doar într-un anumit sens sau se încearcă chestii.. se întâmplă o dată, dar tot timpul suntem aşa hărţuiţi sau chinuţi sau nu suntem lăsaţi să ne ridicăm. Aşa, o observaţie. Şi la meciul cu Ripensia, ultimele 15 minute – nu neapărat datorită acestor lucruri – dar cei de la Ripensia au fost şi aduşi peste noi aşa, cu lovituri libere, cu faulturi. La faza premergătoare golului a fost un fault la jucătorul nostru în posesie şi nu s-a dat. Fault clar”, a explicat Benga.

„Cred că e un moment dificil pentru toată lumea. Muncim în fiecare zi ca să fim mai buni şi lucrăm pentru a câştiga. E timpul să facem puncte şi sunt sigur că dacă începem să facem puncte, starea noastră mentală se poate schimba şi avem nevoie doar de o victorie. Cred că nivelul e bun în Liga 2, intensitatea e bună şi partea fizică, am văzut mulţi fundaşi centrali foarte înalţi şi simţi diferenţa. Am jucat în Serie C Italia şi, da, poate calitatea e mai bună acolo, dar intensitatea, partea fizică, o simt, e o diferenţă aici, e mai fizic jocul în România, dar cred că e un nivel bun. Jucăm de fiecare dată mai bine, ca să câştigăm jocul, acesta e primul lucru important pentru noi. Cred că ne-am schimbat din punct de vedere mental în ultima perioadă şi nu meritam, de exemplu sâmbăta trecută, acel rezultat. Pe teren am alergat, ne-am luptat, am avut oportunitatea de a marca şi a face puncte, dar în acest moment poate suntem puţin ghinionişti şi trebuie doar să muncim şi să câştigăm”, a spus şi fundaşul italian Gabriele Germinio înaintea acestui meci care se poate dovedi capital pentru şansele echipei de a supravieţui în „B”. Italianul a fost şi el surprins de deciziile lui Nagy din finalul meciului precedent: „Vreau să fiu mai bun pentru echipă, să am atitudine, nu sunt nervos, vreau doar să dau mai multă putere colegilor şi să câştigăm împreună. Ultima dată, în ultimele zece minute, arbitrul mi-a spus că am simulat în propriul careu, nu am mai întâlnit aşa ceva, apoi a fluierat henţ pentru că Alex a atins mingea cu mâna… Ei fac o greşeală, noi facem greşeli, e posibil în fotbal”.

Politehnica – Metaloglobus se dispută sâmbătă, de la ora 11 (netelevizat), pe „Ştiinţa”. Alb-violeţii au doar opt puncte şi sunt pe 20, în timp ce bucureştenii vin de pe locul 19, cu zece puncte, tot din 13 meciuri disputate.

Pureca, în lotul României U19

După acest meci va fi o pauză internaţională în care şi timişorenii vor da un jucător la loturile naţionale. Tânărul Dan Pureca (n. 2004) a fost chemat în premieră la reprezentativa U19, calificată la Turul de Elită. Juniorii „tricolori” sunt sub comanda lui Alex Pelici, reunindu-se duminică chiar pe Bega, pentru a disputa ulterior două teste în deplasare cu reprezentativa similară a Sloveniei, la Terme Catez, în 15 şi 17  noiembrie.

UPDATE Şi Denis Radu a fost convocat în lotul naţionalei U20 pentru jocurile cu Italia şi Polonia, de la Arad, în datele de 17 şi 21 noiembrie. Acesta va fi coleg la lotul cu ex-alb-violeţii Doru Andrei (Voluntari) şi Paul Toroc (Ripensia), dar şi cu portarul timişorean de la CFR – Răzvan Sava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.