Politehnica, misiune grea cu Ciucul în prag de sărbătoare alb-violetă. Benga: „Măcar...

Politehnica, misiune grea cu Ciucul în prag de sărbătoare alb-violetă. Benga: „Măcar ultima impresie să fie una pozitivă”

1
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara are o ultimă şansă sâmbătă de a mai câştiga un meci în 2022, după un an calendaristic per total dezastruos din punct de vedere sportiv. Misiunea alb-violeţilor nu e deloc uşoară în prag de sărăbătoare, clubul urmând să împlinească a doua zi, pe 4 decembrie, 101 ani de existenţă. Pe „Ştiinţa” soseşte FK Csikszereda, grupare cu pretenţii şi „rănită” după eşecul cauzat de dubla „ex-bănăţeanului” Tavi Ursu, acum în tricoul Şelimbărului.

Conducerea clubului e deja cu gândul şi la ce va face după ultimul joc de campionat din acest an. „…vom reveni cu planuri măreţe, cu intenţia de a forma un lot omogen, un lot cât mai puternic pentru abordarea celei de-a doua părţi a campionatului şi a duce la bun sfârşit îndeplinirea obiectivului de a rămâne în Liga 2”, a spus Ovidiu Cuc, preşedintele executiv al Politehnicii.

„Ne aşteaptă un meci foarte dificil cu cei de la Csikszereda, din punctul meu de vedere, poate cea mai competitivă sau periculoasă echipă din acest campionat. Cu un lot foarte bine structurat, cu jucători buni, interesanţi, atât în primul 11, cât şi pe banca de rezerve. Deci au şi un lot numeric foarte bun. O echipă disciplinată, care poate să abordeze meciul în diferite stiluri, în funcţie şi de adversar. O echipă care poate să pună în dificultate pe oricine din Liga 2 şi care are ca obiectiv promovarea în Liga I. Sperăm să găsim mijloacele şi soluţiile necesare să ne ridicăm la o valoare care să ne asigure victoria. Şi să încheiem această primă parte a campionatului cu fruntea sus, măcar ultima impresie să fie una pozitivă şi mai apoi să reuşim în linişte şi să fim foarte inspiraţi, să ne îmbunătăţim pe toate palierele. Sper ca în acest meci să avem parte şi de un arbitraj bun, pentru că este un meci important pentru ambele echipe, atât pentru noi în lupta de a evita retrogradarea, cât şi pentru cei de la Csikszereda, care se luptă pentru play-off şi accederea în Liga I. Deci e un meci foarte important şi sperăm ca şi arbitrajul să se ridice la nivelul acestui joc important”, a declarat Octavian Benga, „principalul” alb-violeţilor.

Întrebat despre runda precedentă, încheiată cu eşecul ciucanilor, meci în care ca şi gazde au marcat doar dintr-un penalty controversat, Benga a conchis: „Am văzut meciurile lor, normal, pentru că îi analizez. Ultimul meci l-am văzut integral. Cunosc foarte bine echipa lor… arbitrajele, cel puţin în ultimul meci, cel cu Şelimbăr, a fost acordat uşor penalty-ul, s-a văzut clar de către comentatori şi toată lumea… sperăm să fie un arbitraj bun (n.r.


sâmbătă), adică să nu influenţeze soarta jocului, nu fac alte sugestii, vrem să fie un arbitraj bun care să nu influenţeze rezultatul final”.

Timişorenii au în continuare anumite probleme de lot. Dacă Cristian Bocşan revine din suspendarea pentru cumul de „galbene”, Zaluschi şi Murariu nu au jucat din cauza accidentărilor la Slatina (scor 0-0). Cel din urmă abia reia pregătirea după opt zile de repaus. „Avem probleme cu jucătorii, jucători accidentaţi, jucători care nu ştim sigur dacă vor juca, indisponibili, pentru că e început de săptămână şi sperăm să mai recuperăm din ei. În mare parte cred că ne putem apropia de ceea ce ne dorim să aliniem, un prim 11 competitiv şi să încercăm să ne luptăm cu cei de la Csikszereda”, a mai spus Benga.

„Meciul cu Csikszereda va fi un meci foarte dificil din punct de vedere fizic şi sperăm să luăm trei puncte, atât pentru fani, cât şi pentru jucători, pentru că pe 4 decembrie vor fi 101 ani de la înfiinţarea lui Poli şi sperăm să facem un meci bun şi să avem o atitudine foarte bună… Atmosfera acum e destul de okay vizavi de rezultate… suntem concentraţi şi vom dat totul ca să câştigăm… Poate să fie o presiune aşa, destul de mică din punctul meu de vedere. Există o mică teamă, dar noi încă avem speranţe pentru că avem toate şansele să rămânem în Liga 2, vom face totul ca să rămânem.

Partida Politehnica Timişoara – FK Csikszereda Miercurea Ciuc se dispută sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 11.00, pe arena „Ştiinţa”. Gruparea harghiteană are 25 de puncte şi se află pe poziţia a 6-a, în timp ce alb-violeţii sunt codaşii eşalonului secund, cu doar nouă puncte, la trei distanţă de următoarea clasată şi singura formaţie învinsă în acest sezon – Unirea C-ţa.

Un caz Moţiu

Politehnica nu mai are aşa de mulţi jucători împrumutaţi, dar de multe ori cei care pleacă sub această formă, s-a dovedit, că au şanse mici să fie luaţi în calcul la seniori. Un caz la comisiile FRF a fost „intentat” de fundaşul Tudor Moţiu, din generaţia 2004 a clubului, care evoluează sub formă de împrumut la Dumbrăviţa până la finele sezonului. Tânărul stoper s-a îndreptat împotriva clubului pentru nişte restanţe, dar litigiul ar fi fost practic deja stins.

Ovidiu Cuc speră acum să-l convingă pe tânărul jucător timişorean să semneze un nou contract cu clubul, deşi acesta şi-ar fi arătat deja intenţia de a continua la… alb-verzi. „Cu domnul Moţiu ţinem legătură, vom elucida situaţia, în sensul că îi facem o propunere de continuare alături de noi. Situaţia Moţiu a degenerat cu ceva timp înainte, nu ştiu exact care au fost problemele, dar noi ne dorim jucătorii noştri, cei care aparţin Politehnicii, să revină în echipă şi să facă pregătirea, pentru a-i vedea în continuare, dacă rămân împrumutaţi sau rămân în lotul echipei (…) A făcut o plângere la FRF pentru că i se datora o sumă de bani. Acea sumă, respectiva notificare a ajuns în data de 18… iar plata i se făcuse cu două zile înainte, deci era soluţionată … Eu aş prefera să am întâlnirea asta cu sportivul şi să-i facem propunerea de a continua cu clubul nostru. Din iarnă vrem să reevaluăm jucătorii clubului, să vedem dacă intră în vizorul antrenorului, dacă se încadrează în formula de joc pe care o vom aplica în a doua parte a campionatului”, a explicat Cuc.

Poli îl mai are pe Ehling, cedat sub această formă la Ghiroda, respectiv portarul Cuzmanovici, Butar şi Stemate, la Buziaş, tot în Liga 3, dar doar aceştia din urmă pot reveni în iarnă la „matcă” dacă clubul doreşte.

1 COMENTARIU

  1. nu va urmareste nimeni, „fotbalistilor”, nu inteleg cine si de ce va da bani, probabil din taxele mele. hai sictir! jucati-va cu mingea pe banii vostri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.