Primarul și viceprimarul din Recaș au pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională...

Primarul și viceprimarul din Recaș au pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate

0
DISTRIBUIȚI
Teodor Pavel

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins astăzi ca nefondat recursul declarat de Teodor Pavel, primarul din Recaș, la decizia Curții de Apel Timișoara în procesul cu Agenția Națională de Integritate. Decizia ÎCCJ este definitivă.

Un raport de evaluare al Agenției Naționale de Integritate a identificat mai multe elemente potrivit cărora primarul orașului Recaș, Teodor Pavel, se afla într-un conflict de interese administrativ, după ce, în urma unei corespondențe scrise între Beliș Construct SRL și primăria Recaș, se semnase în 2018 un contract prin care primăria a închiriat, fără licitație publică, un teren de 150 mp firmei Beliș Construct SRL.

O închiriere fără licitație, cu o sumă modică, pentru firma soției primarului

Teodor Pavel fusese acționar în respectiva firmă până în 2012, când a fost ales primar. Ulterior, asociat unic a devenit soția primarului, Nina Pavel, totodată administrator al firmei. Anterior semnării contractului, primarul fusese inițiatorul și semnatarul proiectului de hotărâre care urma să fie votat de consilierii locali pentru închirierea respectivului teren, precum și a referatului însoțitor cu expunerea de motive, acte justificative pe baza cărora consiliul local a aprobat închirierea, pentru suma de 375 de lei pe lună.

O nouă sfidare a legii

Și viceprimarul de atunci, Constantin Carcea, a fost găsit de ANI în incompatibilitate, iar acțiunile celor doi de anulare a rapoartelor ANI au fost respinse ca nefondate de Curtea de Apel Timișoara, care a constatat că respectivele rapoarte sunt legale.


Hotărârile au fost atacate cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar Constantin Carcea a pierdut definitiv procesul în primăvara acestui an și a fost deja demis din funcția de viceprimar și de consilier local. Primarul Teodor Pavel a sfidat însă din nou legea și l-a angajat pe Constantin Carcea consilier personal la cabinetul primarului, funcție plătită din bani publici, deși, potrivit legii, e decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.

Pavel Teodor a ridicat în instanță excepția nulității absolute a raportului de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate, pentru a obține anularea acestuia,  dar și această acțiune a fost respinsă de ÎCCJ, hotărârea judecătorească fiind definitivă.

Secția Contencios Administrativ și Fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție a judecat recursul declarat de Teodor Pavel, și prin hotărârea făcută publică astăzi, acesta a fost respins ca nefondat, fiind menținută sentința civilă a Curții de Apel Timișoara. Sentința ÎCCJ este definitivă. Prefectura urmează să ia act de această decizie și să îl demită pe primarul Recașului.

Primarul din Recaș a fost condamnat la închisoare într-un dosar de corupție, după un scandal izbucnit în 2015.

Constantin Carcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.