Punctele au plecat de la Dumbrăviţa cu trenul de Iaşi. Leo Grozavu:...

Punctele au plecat de la Dumbrăviţa cu trenul de Iaşi. Leo Grozavu: „Nu a fost sete de revanșă”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: cscdumbravita.ro

CSC Dumbrăviţa a cedat pe teren propriu în runda a 13-a a Ligii 3. A fost 0-3 cu Politehnica Iaşi, formaţie care a sosit în Banat cu trenul. Moldovenii s-au revanşat după ce alb-verzii în eliminaseră în Cupă tot pe arena „Ştefan Dobay”.

0-11 e golaverajul timişenilor în ultimele trei partide de Liga 2. Iaşiul a venit cu trenul şi cu un nou antrenor, Leo Grozavu, un ex-tehnician la Timişoara, pe banca lui ACS Poli. Scorul a fost deschis în minutul 25 de Hlistei, scăpat din marcaj după un corner executat de bănăţeanul oaspeţilor – Alin Roman.

În repriza secundă moldoveni au mai punctat de două ori, de această dată după nişte şanse irosite de gazde, prin Paulevici (min. 48 şi 51). Cu 20 de minute înainte de final însă Poli Iaşi şi-a majorat avantajul chiar prin reuşita lui Roman. Iar peste alte patru minute, un alt vestic de la oaspeţi, Hlistei, şi-a completat „dubla”. Dumbrăviţenii nu au reuşit pe final nici golul de onoare la şansele avute.

Dumbrăviţa e în scădere de formă după startul bun de sezon în „B” şi se află acum pe loc retrogradabil, 17, cu 13 puncte. Săptămâna viitoare, joi (ora 18.15), alb-verzii joacă în grupele Cupei României, cu CFR Cluj (meciul se va juca pe stadionul din Gruia) și duminică (ora 11.00), tot în deplasare, adversara va fi Dinamo București.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Mikloș – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu – Amariei (46, T. Bodri), Olaru (46, Pașcalău), Gîsă (77, Tismonar), Tănase (70, Ungureanu), Ghinescu (46, L. Bodri) – Martinov, Paulevici.

Politehnica Iași (antrenor Leontin Grozavu): Jankov – Martac, Lică, Fl. Plămadă (cpt.), Ștefanovici (76, Finica) – Vașvari (57, Telcean), Marchioni, A. Roman (83, F. Cristea) – Dumitru (83, Bujor), Harrison (76, Tomczyk), Hlistei.

„Față de meciurile trecute, astăzi am avut totuși atitudine. Cred că Poli Iași a câștigat pe experiență, pentru că e o echipă super-experimentată, care știe să fructifice momentele cheie ale unui meci și exact asta au făcut astăzi. Având în vedere că în ultimele două meciuri am arătat rău, pot să spun că sunt mulțumit de modul în care jucătorii au încercat să se autodepășească. Chiar dacă am pierdut, am câștigat la capitolul atitudine. Din păcate, e destul de greu de scos echipa din această situație, cu aceste înfrângeri consecutive.


Dar dacă reușim să menținem această atitudine, cred că vom reuși să ieșim din acest punct mort”, a spus Cosmin Stan, tehnicianul Dumbrăviţei.

„Am încercat să jucăm pe contraatac, așa am început meciul. Am vrut să-i atragem puțin în jumătatea noastră și să îi prindem pe contraatac cu Paulevici și Martinov, dar nu am reușit acest lucru. Pe parte defensivă, am stat destul de bine, cei de la Iași nu au avut ocazii foarte mari. La cornerul din care s-a marcat primul gol, am schimbat strategia, ne-am apărat în marcaj om la om, pentru că la apărarea în zonă am avut unele probleme în ultimele meciuri. Din păcate, omul care trebuia să îl țină pe Hlistei a pierdut marcajul și am luat un gol destul de ușor, care a schimbat apoi datele problemei. Noi am pregătit și situația în care primim gol, am vrut să avansăm un pic, să trecem în alt sistem de joc, am încercat să facem asta după pauză. Am fost un pic mai periculoși, cu toate că nu am avut ocazii foarte mari. Dar, din păcate, în momentele cheie am primit goluri prin care cei de la Iași și-au rezolvat meciul”… Greșelile de arbitraj care au dus la primele două goluri au fost foarte mici. Un corner, un aut… Ce se întâmplă mai departe e mai important pentru mine. Le-am spus și domnilor arbitri la finalul jocului: consider că azi am avut cel mai bun arbitraj din toate cele 13 etape disputate până acum la Liga a II-a. Un stil de arbitraj foarte liber, exact ceea ce trebuie ca să dea cursivitate jocului. Mi-a plăcut foarte mult cum a arbitrat centralul de astăzi”, a adăugat Stan.

„Cred că e o victorie meritată, pentru care băieții trebuie felicitați. Se vede de la zi la zi că echipa începe să se pună pe picioare. Sigur, nu trebuie să ne entuziasmăm prea tare, a fost doar un joc. Am profitat poate și de perioada mai puțin fastă a gazdelor. Chiar îmi pare rău de cei de la Dumbrăvița, pentru că au o echipă tânără, cu potențial. Îi felicit pe această cale și pe băieți, și pe antrenorul lor, conducerea lor, în care se află foștii mei colegi Macavei și Bătrânu. Sigur, am încercat să controlăm partida de la început, era foarte important să căpătăm încredere. E bine că după 12 etape am reușit să deschidem scorul în prima repriză. Odată cu acel prim gol am căpătat încredere și repriza a doua a fost la discreția noastră”, a declarat Leo Grozavu, antrenorul vizitatorilor.

„Nu a fost sete de revanșă pentru eliminarea din Cupa României, în niciun caz! A fost alt context atunci. Sigur, și atunci s-a pierdut la penalty-uri, cu jucători care nu jucaseră foarte multe meciuri, care veneau după o deplasare lungă și s-a jucat pe un teren foarte greu care a mai nivelat valorile. Dar ne așteptam la o partidă dificilă, așa cum a și fost în prima repriză. Dar, cum am spus, după venirea primului gol și băieții au căpătat încredere și e normal să se întâmple asta… S-a vorbit mult despre deplasarea noastră la cușetă. Dar una e să vii cu trenul, să poți să stai puțin întins și altceva să stai în autocar. Când eram antrenor pe la alte echipe, veneam tot cu trenul spre Timișoara și băteam la Poli în prima ligă cu 5-0 sau 5-1. Până la urmă, nu contează mijlocul de transport, jucătorii sunt aceeași și dacă vin cu trenul, și dacă vin cu căruța. Important e să fii mental pregătit, să faci efort în teren. Asta îți arată valoarea până la urmă”, a conchis Grozavu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.