Puștanii de la Ribozom debutează cu prima melodie mixată de Ciprian Mateian

Puștanii de la Ribozom debutează cu prima melodie mixată de Ciprian Mateian

0
DISTRIBUIȚI

Puștanii care alcătuiesc formația Ribozom au debutat cu prima lor melodie oficială, „Nobody likes a bully”, piesă produsă de Ciprian Mateian cu un text scris de Andreea Miclici.

Înființată la Arad anul trecut de frontman-ul Raul Nica (chitară și voce), trupa de adolescenți Ribozom (care conform DEX înseamnă particulă citoplasmatică de dimensiuni foarte mici, formată din proteine și acizi ribonucleici) și-a făcut temele de casă exersând în concerte covers de la Megadeth la Metallica sau de la Rage against the Machine la Cargo. Experiența de concert e acum dublată de asumarea unui repertoriu propriu, începând cu „Nobody likes a bully”, un viitor hit la care se raportează toți fanii lor. Alături de Raul se află Eric Stesco (tobe), Raul Panzaru (chitară) și David Tomuța (bas), iar media lor de vârstă este 15 ani.

„De ce Ribozom? Îmi aduc aminte de perioada în care am început și eu cariera muzicală. Exact la aceeași vârstă.


Iar acum, analizând acea peridoadă, mi-am dat seama că dacă aveam un îndrumător cu experiență în tainele showbizului, grăbeam câteva etape în evoluția mea. Etape care au luat timp semnificativ până m-am lămurit încotro mă îndrept pe plan muzical. Așa e pregătirea în orice domeniu. Până afli tu cum se face, altul școlit a trecut demult etapa. Avem foarte multi copii talentați de care trebuie sa ne ocupam. Ribozom e o gașcă de prieteni al cărui mesaj muzical se aude departe. Iar mesajul lor cu piesa asta e unul demn de luat în seama: BULLYING. Textul, adaptat vârstei lor, ii aparține prietenei mele de-o viață Andreea Miclici, cu care am lucrat la foarte multe productii. Piesa «Nobody Likes A Bully» e doar începutul colaborării mele cu Ribozom. Mă voi implica în plan compozițional cât și artistic în evoluția lor pe piața. Suflul tinereții, talentul lor ca instrumentiști, piesele bine alese, face din Ribozom o trupa de “neratat» atunci când ajung în orașul tău!“, spune Ciprian Mateian, producătorul muzical al tinerei trupe.

Ciprian Mateian este membru al formației Ceitrei și are peste 30 de ani de activitate în domeniu și a făcut parte din trupa băimăreană BMG (Baia Mare Group). A fost membru fondator al Găștii de Acasă, grupul de prieteni muzicieni băimăreni din jurul lui Narcisa Suciu și Paula Seling, iar înainte de stabilirea sa la Arad artistul a colindat lumea întreagă în calitate de muzician profesionist pe vase de croazieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.