Război în Ucraina, ziua 259. Armata rusă a primit ordin să se...

Război în Ucraina, ziua 259. Armata rusă a primit ordin să se retragă din Herson

1
DISTRIBUIȚI

Armata rusă a primit ordin miercuri să se retragă din orașul ucrainean Herson, singura capitală regională capturată de la începutul invaziei din februarie, potrivit BBC. Generalul rus Serghei Surovikin a declarat că nu mai este posibil să se mențină aprovizionarea orașului.

Comandantul Rusiei în Ucraina, generalul Serghei Surovikin, a declarat că nu mai este posibil să se mențină aprovizionarea orașului.

Retragerea din Herson înseamnă că forțele rusești se vor retrage în întregime din regiunea de pe malul vestic al râului Dnipro.

Herson era singura capitală regională capturată de ruși de la începutul invaziei în Ucraina, din 24 februarie.

Aceasta reprezintă „o lovitură semnificativă” în contextul în care Rusia se confruntă cu o contraofensivă ucraineană.

„În aceste circumstanțe, cea mai rezonabilă opțiune este organizarea apărării de-a lungul unei linii de barieră de-a lungul râului Dnipro”, a declarat generalul Surovikin la o reuniune a liderilor militari de rang înalt.

Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce presa rusă a anunțat că adjunctul liderului din Herson, Kirill Stremousov, a fost ucis într-un accident de mașină.


Acesta avertizase cu doar șase zile în urmă că este „foarte probabil” ca forțele rusești să fie nevoite să treacă pe malul estic.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.