Război în Ucraina, ziua 272. Penele de curent vor dura până la...

Război în Ucraina, ziua 272. Penele de curent vor dura până la finele lunii martie

1
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Cel mai probabil ucrainenii vor trăi cu pene de curent cel puțin până la sfârșitul lunii martie, a avertizat șeful unui important furnizor de energie, informează The Guardian.

Jumătate din infrastructura energetică a Ucrainei a fost avariată de atacurile rusești, a declarat președintele Volodimir Zelenski, lăsând milioane de oameni fără electricitate și apă, în timp ce iarna se instalează și temperaturile scad sub zero grade.

Serghei Kovalenko, șeful YASNO, principalul furnizor privat de energie din Kiev, a declarat că muncitorii se grăbesc să finalizeze reparațiile înainte de sosirea frigului.

„Aș vrea ca toată lumea să înțeleagă: Ucrainenii vor trăi cel mai probabil cu pene de curent până cel puțin la sfârșitul lunii martie”, a declarat Kovalenko într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Scenariul de bază este că, dacă nu vor exista noi atacuri asupra rețelei electrice, atunci, în condițiile actuale de generare a energiei electrice, deficitul de energie ar putea fi distribuit în mod egal în întreaga țară.


Acest lucru înseamnă că întreruperile vor fi peste tot, dar mai puțin durabile”, a adăugat acesta.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.