Război în Ucraina, ziua 275. Bombardamente rusești, raportate în apropiere de Zaporojie...

Război în Ucraina, ziua 275. Bombardamente rusești, raportate în apropiere de Zaporojie și Nikopol

1
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Rusia a atacat periferia orașului Zaporojie din sudul Ucrainei în cursul nopții, a declarat vineri pe Telegram Oleksandr Starukh, șeful administrației militare regionale locale, conform CNN.

„Detaliile incidentului sunt în curs de investigare. Aveți grijă de voi înșivă!”, a scris el.

Regiunea Dnipropetrovsk, situată peste râu de centrala nucleară Zaporojie, ocupată de ruși, a raportat, de asemenea, bombardamente.

„Peste noapte, au bombardat Marhanets și Nikopol cu rachete ‘Grad’ și artilerie grea.


Cel puțin 70 de obuze rusești au căzut în orașe și sate”, a scris vineri pe Telegram Valentyn Reznichenko, șeful administrației militare regionale din Dnipropetrovsk.
El a precizat că nu există victime, dar detaliile bombardamentelor sunt încă în curs de clarificare.

Atacurile vin după ce miercuri un tir de rachete rusești a vizat infrastructura critică a Ucrainei, provocând o pană de curent, a declarat anterior ministrul său al energiei la televiziunea națională. Șeful organismului de supraveghere nucleară al Națiunilor Unite a declarat joi că oferă sprijin la fața locului pentru alte patru centrale nucleare din Ucraina, după ce întreruperile de curent le-au deconectat de la rețea.

Sky News raportează că mai multe persoane au fost ucise în timp ce Hersonul suferă cel mai puternic bombardament de când orașul a fost eliberat. Patru persoane au fost ucise în fața unei cafenele, iar o femeie a fost ucisă lângă casa ei din sudul orașului, au declarat martori pentru reporterii Associated Press.

În total, autoritățile locale au declarat că șapte persoane au fost ucise și 21 rănite în atac.

A fost cel mai intens atac asupra Hersonului de când orașul a fost eliberat de forțele ucrainene, în urmă cu două săptămâni.

Pe de altă parte, sistemul de apărare antiaeriană a fost declanșat în orașul Armiansk din Crimeea, a anunțat agenția de știri TASS, citând un primar local.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.