Război în Ucraina, ziua 276. Șase milioane de gospodării sunt încă fără...

Război în Ucraina, ziua 276. Șase milioane de gospodării sunt încă fără energie electrică

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski spune că șase milioane de gospodării ucrainene sunt încă fără energie electrică, după ce în această săptămână au fost lansate atacuri masive cu rachete asupra țării, transmite BBC.

„În această seară, penele de curent continuă în majoritatea regiunilor și la Kiev”, a declarat Volodimir Zelenski într-un discurs susținut vineri seara.

Numărul gospodăriilor afectate s-a redus la jumătate față de miercuri, a adăugat el.


Dar milioane de persoane au rămas fără curent, apă sau căldură, în timp ce se instalează iarna.

Potrivit președintelui, Kievul și regiunile din jur sunt printre cele mai afectate de atacuri. El a spus că mulți locuitori din oraș au rămas fără energie electrică „timp de 20 sau chiar 30 de ore”. Alte zone afectate sunt regiunile Odesa, Lviv, precum și Vinnytsia și Dnipropetrovsk.

Zelenski a făcut apel la economisirea energiei.

Premierul Denis Shmyhal a declarat că, în ciuda atacurilor, aproape toată infrastructura critică a țării a fost reconectată, inclusiv lucruri precum utilitățile de apă, centralele de generare a căldurii, spitalele și serviciile de urgență. Dar oamenii obișnuiți continuă să se confrunte cu întreruperi programate de energie electrică în fiecare regiune a Ucrainei, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.