Război în Ucraina, ziua 277. În zona Kiev va ninge abundent în...

Război în Ucraina, ziua 277. În zona Kiev va ninge abundent în următoarele zile

0
DISTRIBUIȚI

Zăpada va acoperi zona Kiev începând de duminică, în timp ce alimentarea cu energie electrică este în continuare deficitară.

Ninsori abundente sunt așteptate la Kiev începând de duminică, iar temperaturile vor scădea sub zero grade chiar și ziua, anunță meteorologii citați de Reuters. Episodul de vreme rea se va întinde cel puțin până la mijlocul săptămânii

Ninsoarea apare în timp ce milioane de locuitori din capitala ucraineană și din jurul acesteia au mari probleme cu alimentarea locuințelor cu electricitate, căldură și apă.

Operatorul Ukrenergo a anunțat sâmbătă că producătorii de electricitate au reușit să acopere doar trei sferturi din necesarul de consum, ceea ce a provocat restricții și pene de curent în întreaga țară.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că există restricții de utilizare a energiei electrice în 14 din cele 27 de regiuni ale Ucrainei și la Kiev, pentru „peste 100.000″ de clienți din fiecare regiune.

„Dacă seara crește consumul, numărul întreruperilor poate crește.


Acest lucru arată încă o dată cât de important este acum să economisim energia și să o consumăm rațional”, a spus Zelenski în discursul său video nocturn.

Serghei Kovalenko, directorul operațional al companiei care furnizează energie Kievului, a spus că situația din oraș s-a îmbunătățit, dar a rămas în continuare „destul de dificilă”. El a indicat că locuitorii ar trebui să aibă cel puțin patru ore de energie electrică pe zi.

Bombardamentul Rusiei de miercuri a provocat cele mai grave pagube de la începutul conflictului, lăsând milioane de oameni din Ucraina fără lumină, apă sau căldură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.