Recunoaștere pentru Gabriel Almași la Gala Premiilor UVT de la Timișoara

Recunoaștere pentru Gabriel Almași la Gala Premiilor UVT de la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În cadrul evenimentului Gala Premiilor UVT – care a avut loc vineri seara la Teatrul Național din Timișoara – Gabriel Almași a fost răsplătit cu premiul „Nicolae Boboc” pentru Arte și Sport.

„Mulțumesc mult UVT, pentru că la tine cultura e capitală! Asta pentru că evoluția speciei umane se realizează în primul rând prin cultură, natura umană este de fapt cultura. Mă gândeam zilele acestea cum e să trăiești foarte mult… Dincolo de bucuria pe care o aduce viața lungă, cred ca cel mai greu nu este doar pierderea celor dragi (pentru că de-a lungul vietii ne obișnuim cu acest lucru), ci mai degrabă posibilitatea de a vedea omenirea repetând greșelile trecutului și neputința de a schimba ceva. De aceea consider că este esențială recuperarea acelui timp cultural care diferă de cel biologic, și nu doar conservarea sa. Pe de altă parte arta este ruptă din realitatea prezentului și la rândul său artistul este un om al prezentului și nu al trecutului de aceea prin tot ceea ce fac încerc să-mi aduc studenții în timpul prezent. Trecutul trebuie văzut prin ochii prezentului! Acest premiu deosebit de onorant nu-mi revine doar mie ci în egală măsură studentilor mei pentru că prin curiozitatea si neliniștea lor mă fac să trăiesc în prezent, un fel de prezent pe care poate nu l-aș fi cunoscut dacă nu eram la catedră, colegilor de la Facultatea de Muzică și Teatru care prin tot ceea ce fac mă motiveză și mă inspiră, maestrului Remus Gerogescu fără de care drumul meu era cu totul altul, soției mele, fetiței mele care mă învață să rămân copil, părinților mei și tuturor celor care prin ceea ce fac mă fac să fiu mai bogat spiritual și mai optimist.
Mulțumesc Gabi Mălăncioiu pentru cuvintele tale frumoase! Am realizat în ultima perioadă că de fiecare dată când se rostește numele Maestrului Remus Georgescu îmi pierd vocea… Ne este foarte dor de El!!“, a declarat Gabriel Almași după primirea acestui premiu.

Gabriel Almași s-a născut în 20 iunie 1977 la Curtici, în județul Arad, și este o figură cunoscută în lumea muzicală timișoreană.


Absolvent al Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, specializarea în pedagogia muzicală, Gabriel și-a continuat studiile în București și și-a încheiat doctoratul în muzică cu teza „O teorie a instrumentelor electronice“. Creația sa include lucrări pentru instrumente solo, pentru ansambluri de cameră și orchestre. A compus în diferite genuri muzicale și a colaborat de-a lungul anilor, printre alții, cu Alexandrina Hristov, Bega Blues Band, Implant pentru Refuz, Trompetre și Blazzaj.

Celelalte premii acordate în cadrul acestui eveniment au fost:

Prof. Univ. Dr. Adriana Isvoran – Premiul „Mircea Zăgănescu” pentru Științele Naturii

Prof. Univ. Dr. Eva Kaslik – Premiul „Mihail Ghermănescu” pentru Matematică și Informatică

Prof. Univ. Dr. Alin Gavreliuc – Premiul „Gabriela Colțescu” pentru Științele Sociale și Politice

Prof. Univ. Dr. Grațiela Georgiana Noja – Premiul „Dumitru Mareș” pentru Drept și Științe Economice

Prof. Univ. Dr. Alin Scridon – Premiul „Eugen Todoran” pentru Științe Umaniste

Velibor Mladenovici – Premiul „Studentul Anului”

Dl. Ioan Sârbu – Premiul „Ioan Curea” pentru Activitatea desfășurată în UVT

Dl. Darius Jumanca – Premiul „Sever Bocu” pentru Implicare Civică și Socială

Dl. Horea Popescu – Premiul „Alumnus”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.