Remember: Fondatorul trupei Quo Vadis, Laci Farkaș ar fi împlinit azi 52...

Remember: Fondatorul trupei Quo Vadis, Laci Farkaș ar fi împlinit azi 52 de ani

0
DISTRIBUIȚI

Laci Farkaș unul din fondatorii trupei Quo Vadis – care a scris o filă cât se poate de frumoasă în istoria muzicii autohtone – ar fi împlinit astăzi vârsta de 52 de ani, iar amintirea lui rămâne cât se poate de vie în rândul reprezentanților breslei și a melomanilor. Vă reamintim că artistul a murit la începutul lunii decembrie a anului trecut, în urma unui accident de circulație.

În 1991 László Farkas, a pus bazele formației Quo Vadis alături de Farkas Szilámér, Borbély Szilárd şi Gáspár Zsolt, iar primul concert al trupei a avut loc un an mai târziu, în formulă de trio, odată cu plecarea lui Farkas Szilámér. În scurt timp, trio-ul timişorean a avut parte de tot mai multe aprecieri, iar în urma participării la festivalul Top T din Buzău a înregistrat un „split LP” alături de trupa Floare Albastră, editat de Electrecord. Pe faţa B a vinilului editat în 1995 timişorenii au figurat cu melodiile Blind Shadow, Dusty Road Blues şi Strange Affair.

Doi ani mai târziu, în 1997, Quo Vadis a editat albumul „Connect with me“ pe casetă, materialul fiind înregistrat la casa de discuri Voxstar Studio B. Discul a cuprins nouă piese şi a avut texte realizate de Cosmin Ţiglar, Mirela Iacob, Zoltan Turi şi membrii formaţiei.


În 2004, Gáspár Zsolt a plecat din România şi în locul lui au venit chitaristul Czifrák István şi solistul Nagy Bogdan, trupa reuşind mai apoi să susţină concerte în Franţa, Serbia şi Ungaria. Quo Vadis a cântat de mai multe ori în cadrul festivalului GastroBlues din Paks (Ungaria) şi a apărut cu o piesă pe una din compilaţiile editate de organizatorii acestui eveniment. În 2016, odată cu manifestările incluse în Zilele Culturii Maghiare, trupa Quo Vadis a susţinut un concert de comeback în formula Farkas László (chitară, voce, muzicuţă), Borbély Szilárd (tobe, percuție), Kiss Attila (chitară bas, voce) şi Teodor Pop (claviaturi), iar în ultimii ani formația a fost invitată să susțină o serie de concerte în cadrul unor festivaluri din țară.

„Îmi este foarte greu să vorbesc despre Laci la trecut, el este și va fi cu noi tot timpul, mai ales prin vibe-ul sau pozitiv dar și prin muzica lui. Îmi aduc aminte când l-am văzut în concert prima dată, era prin 2002, la Casa Tineretului, în vechiul club Gong, și am rămas foarte impresionat. Au urmat o perioadă în care ne-am intersectat des la diferite festivaluri sau evenimente și așa am ajuns să ne impretenim; mă bucur că am reușit să cântăm împreună în diferite formule, și am avut concerte memorabile. Mi-aș fi dorit mult să reușim să sărbătorim cei 30 de ani de activite Quo Vadis împreună cu Laci… dar din păcate nu vom mai putea. Mă regăsesc foarte mult în muzica Quo Vadis, și momentele de interplay cu Laci îmi vor rămâne pentru totdeauna în suflet. Rămân mereu cu noi energia și zâmbetul lui“, spune Teodor Pop în cadrul unui material realizat de pressalert.ro după moartea lui Laci Farkas, pe care îl puteți citi în întregime aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.