Ripensia a remizat la Buftea cu Progresul Spartac

Ripensia a remizat la Buftea cu Progresul Spartac

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a remizat în deplasare cu Progresul Spartac în runda a 14-a a Ligii 2. A fost 1-1 la Buftea într-un joc în care gazdele de pe hârtie au deschis scorul rapid, în timp ce roş-galbenii au marcat primul gol „afară” prin Alex Piftor în urma unei gafe a bucureştenilor.

„Ripi” rămâne fără succes în deplasările ediţiei 2022-23, dar şi fără eşec în ultimele patru runde. Gavra a avut o şansă la început, dar de marcat a făcut-o Stefan Visic. Cu gol şi în poarta celeilalte timişorene, sârbul a „recidivat” tot cu capul şi azi, din şapte metri.

Progresul a lovit bara prin Florică tot după o şansă bună a roş-galbenilor, apoi Ripensia a împins mai mult jocul spre poarta lui Mărgărit. Visic (49) putea face 2-0, dar Toroc, proaspăt selecţionat la reprezentativa U20, şi-a salvat colegii. Scorul a devenit 1-1 în minutul 78, când portarul Mărgărit a degajat în coastele lui Piftor şi mingea a sărit în propria poartă.

Pe final balanţa se putea înclina în orice direcţie, dar a rămas… echilibrată. Ripensia a acumulat 16 puncte şi e pe 13. Următorul meci e acasă în jurul datei de 26 noiembrie cu un adversar mai dificil – Oţelul.

Finalul a fost alert, ambele formații având șanse.


Mogoș a pătruns în careu pe partea dreaptă, iar șutul său din 15 metri a fost respins de portarul bucureștenilor în corner.

Progresul Spartac: Mărgărit – Lixandru (cpt.), Petcu (79, M. Dumitru), Florică (79, Ohaci), Leafu, I. Costea, S. Matei, M. Șandru, Purice, Boiangiu, Visic. Antrenor: Andrei Erimia.

Ripensia: Toroc – Zamfirescu, Lalic (87, Țieranu), Fridrich, Macrițchii – Stoi (83, Vidrăsan), Morariu (46, Călin) – Sofran (69, Ene), Zimța (46, Piftor), Mogoș – Gavra. Antrenor: Iulian Muntean/Roberto Ivan.

„Meritam victoria la un scor care trebuia să ne asigure liniştea. Dar din păcate ratăm şi reuşim să ne băgăm şi singuri mingea în poartă. Au revenit cinci jucători… sunt mulţi juniori, era dificil. Am avut multe ocazii în prima repriză, ştiam că o să fie mai greu în repriza a doua. Dar chiar şi aşa, am avut ocazii după ce am luat gol. Am avut clar mai multe ocazii, şi o bară… A fost o învălmăşeală (la gol)… Două puncte foarte importante pierdute, din punctul meu de vedere cel mai important meci al sezonului. Probabil lipsa de experienţă şi de valoare ne fac să nu câştigăm meciuri pe care le dominăm…”, a declarat Andrei Erimia, „principalul”-patron al gazdelor.

„Ţinând cont că am fost conduşi de la începutul jocului, până la urmă un punct este un punct, chiar dacă ne-am dorit mai mult şi încercam să obţinem victoria. Din păcate atât s-a putut astăzi şi până la urmă rezultatul este cât de cât echitabil pentru ce s-a întâmplat în teren, ocaziile ambelor echipe. În a doua repriză am dominat, din păcate nu am fost foarte periculoşi. Am avut câteva ocazii pe care nu le-am fructificat… pe final fiecare echipă putea să-şi apropie victoria. E important că e al treilea punct în deplasare. Noi întotdeauna sperăm la următorul meci (victoria în deplasare)… Jucătorii şi-au dorit foarte mult victoria, s-a văzut presiunea, foarte multă lume ne vedea câştigători aici, nu înţeleg de ce”, a spus şi Iulian Muntean, antrenorul Ripensiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.