„Ritmul a fost în continuare scăzut, mobilizarea insuficientă”. În ce stadiu se...

„Ritmul a fost în continuare scăzut, mobilizarea insuficientă”. În ce stadiu se află lucrările la Centura Sud Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: DRDP Timişoara / Facebook

Lucrările la Centura Sud a Timişoarei decurg greoi. DRDP Timişoara anunţă că stadiul de realizare nu e completat nici măcar în proporţie de 60%.

La finele lunii octombrie stadiul de realizare era de aproape 58%, conform sursei citate. „Ritmul a fost în continuare scăzut, mobilizarea insuficientă, fiind realizate activități similare pe timp îndelungat, în timp ce unele sectoare au rămas abandonate”, arată DRDP Timişoara.

„Antreprenorul Tirrena Scavi s-a concentrat, în ultima parte a lunii octombrie, pe zona Ghiroda, unde a început montarea grinzilor peste canalul Bega și s-a lucrat la viitorul nod rutier cu DN 6. S-a mai lucrat în zona Freidorf, la intersecția giratorie cu str. Paul Morand, la pasajul peste DJ 591 Timișoara – Sânmihaiu Român, la pasajul de la DN 59 Timișoara – Șag și la cel de la Giroc. Este în curs de execuție și procesul de relocare a liniilor electrice aeriene din zona Moșnița Nouă și zona Freidorf”, indică acelaşi raport.

Antreprenorul ar trebui să finalizeze lucările în mai 2023 şi să dea drumul circulaţiei pe sectorul Moșnița Nouă – DN 6 la finele lunii iulie – de la intersecția Calea Șagului până la Giroc (conexiune cu str.


Trandafirilor). Apoi, din decembrie 2023 circulaţia ar trebui să se desfăşoare în întregime, cu celelalte sectoare.

La începutul verii, ministrul transporturilor Sorin Grindeanu ameninţa inclusiv acest constructor cu rezilierea contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.