Sancţiuni de peste 5.000 de euro în urma unei razii în Timişoara....

Sancţiuni de peste 5.000 de euro în urma unei razii în Timişoara. Cum s-a prezentat un tânăr la Biroul Tamponări

0
DISTRIBUIȚI

 

Razie de proporţii ieri, în Timişoara, unde nu au fost controlaţi doar şoferii în trafic, ci şi bicicliştii şi inclusiv pietonii. Au rezultat numeroase sancţiuni pentru nerespectarea legislaţiei, dintre care câte una pentru conducerea autovehicului sub influenţa drogurilor, a alcoolului, respectiv fără permis.

Polițiști Biroului Rutier Timișoara au efectuat ieri o razie alături de cei de la Biroul Rutier-Drumuri Naționale și cu cei de ordine publică din cadrul celor cinci secții urbane și rurale ale Poliției Municipiului Timișoara.


Au fost vizate combaterea nerespectării limitei legale de viteză, conducerea sub influența alcoolului/drogurilor şi au fost controlați inclusiv bicicliștii și pietonii.

39 de polițiști au controlat 216 autovehicule, au legitimat 238 de persoane, au efectuat 61 de testări cu aparatul etilotest și două cu aparatul drugtest. Au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.379 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002 R și patru sancțiuni în valoare de 600 lei pentru încălcarea ordinii și liniștii publice conform Legii 61/1991.

Dintre cele 135 de sancțiuni aplicate la regimul rutier, 50 au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză de către conducătorii auto, 26 au fost aplicate bicicliștilor și şase pietonilor.

Au fost constatate trei infracțiuni (1- conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 1-conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihotrope, 1-conducerea unui autovehicul fără permis de conducere). Au fost reținute 12 permise de conducere și retrase patru certificate de înmatriculare.

Un caz aparte a fost semnalat ieri după-masă, când la Biroul Tamponări s-a prezentat un tânăr în vârstă de 20 de ani, care a fost implicat vineri într-un accident în care a lovit două maşini parcate, un semafor și un stâlp de iluminat public. Tânărul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultând valoare pozitivă la THC-5. Prin urmare i s-a întocmit dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.