Șase morți și zeci de răniți după o explozie în zona centrală...

Șase morți și zeci de răniți după o explozie în zona centrală a Istanbulului

0
DISTRIBUIȚI

Șase persoane au murit și cel puțin 38 au fost rănite după o explozie produsă duminică pe popularul bulevard pietonal Istiklal din Istanbul.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan condamnă „atacul josnic” din centrul Istanbulului și a afirmat că, pe baza primelor informații de la guvernator, explozia de la Istanbul ar putea fi un act de terorism, potrivit agenției Anadolu. O femeie ar fi jucat un rol esențial în explozie, a spus tot Erdogan.

Explozia s-a produs în jurul orei locale 16:02, în plin centrul orașului, pe un bulevard extrem de popular. Cauza exploziei nu este clară la această oră.

Anterior, guvernatorul spunea că, potrivit rapoartelor inițiale, patru persoane și-au pierdut viața și 38 au fost rănite în explozie.

Turcia a fost atacată de o serie de bombardamente mortale între 2015 și 2017 de către gruparea Stat Islamic și grupurile kurde scoase în afara legii.

MAE: Nu sunt români printre victimele exploziei din Istanbul

Nu au fost identificați până acum cetățeni români printre victimele exploziei din Istanbul, transmite MAE.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat după explozie și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și situația persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii incidentului.

MAE menționează că, până la acest moment, autoritățile locale au transmis reprezentanților consulari că nu au fost identificați cetățeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.

Reprezentanții Consulatului General al României la Istanbul continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune, conform competențelor legale și în funcție de solicitări.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul +90 212 3583541, +90 212 3580516, +90 212 3583537 , apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.


De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al oficiului consular: +90 533 5420695.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.