Scena muzicală din Timișoara are parte de un nou proiect pop: Mademoiselle...

Scena muzicală din Timișoara are parte de un nou proiect pop: Mademoiselle Claudette

0
DISTRIBUIȚI

Mademoiselle Claudette este un proiect de „bedroom pop lo-fi” format în Timișoara în timpul pandemiei. Mademoiselle Claudette este alter-ego-ul Carinei Dumitru, creat din pasiunea ei pentru limba franceză și genul lo-fi. Din proiect fac parte Vlad și Radu ca și producători. Împreună, trioul a lansat trei single-uri până în prezent și pregătesc primul lor EP. Cel mai recent single lansat se numește „Écoute”.

„«Écoute» este o piesă «dreamy», cu note de melancolie de toamnă care vorbește despre stările pe care le avem în zilele ploioase când tot ce ne dorim e să stăm în pat și să ascultăm sunetul picăturilor de ploaie care ne bat în geam în timp ce în mintea noastră se conturează următoarea melodie pe beat-ul lor.


Întotdeauna e mai ușor să ne exprimăm prin muzică sperând că cineva, la celălalt capăt, va fi acolo să asculte“, spune Carina.

Solista formației timișorene Phaser, Carina Dumitru s-a apucat de muzică în anul 2007 în orașul ei natal Reșița.

„De când eram mică, mi-a plăcut muzica. Bunicul meu era toboșar și trompetist, cânta într-o formație la Băile Herculane, iar tatăl meu a cochetat cu chitara. Am ajuns în Phaser în timpul liceului, eu făceam parte din corul școlii. Profesoara mea de muzică m-a recomandat pe mine și așa am ajuns să cântăm pentru prima dată în 8 martie 2007. Primul nostru recital a avut loc la un chef de firmă, unde lucra mama lui Radu, basistul nostru. Acolo aveam și sala de repetiții. A fost un haos general. Aveam primul concert și nu aveam nici un nume. Până la urmă Radu și Râzvan Pomoja, care era chitaristul nostru din acea vreme, au pus ochii pe o pedală pe care scria Phase Shifter. De aici a venit numele nostru de Phaser, de la pedala aia. Și a rămas cu noi, n-am mai căutat alt nume după“, a povestit artista despre începuturile trupei care anul trecut a lansat materialul discografic „Început de Univers“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.