SCM USV Timişoara luptă pentru accederea într-o nouă finală. Duel cu Baia...

SCM USV Timişoara luptă pentru accederea într-o nouă finală. Duel cu Baia Mare, în deplasare

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leonard Ardelean

Rugbiştii de la SCM USV Timişoara ar putea avea un sezon 2022 încheiat cu două finale. După ce s-au calificat în ultimul act al Cupei, unde vor întâlni Steaua, bănăţenii joacă mâine, având dezavantajul deplasării în semifinala de campionat cu rivala CSM Ştiinţa Baia Mare.

„Ne așteaptă trei meciuri foarte importante din care ne dorim să obținem cât mai mult. Simt o atitudine pozitivă, iar atmosfera în echipă este bună.


Abia așteptăm să înceapă meciurile și să vedem ce deznodământ va fi”, a spus Mihai Lazăr înaintea acestui meci. Pentru pilierul de 36 de ani oricare dintre următoarele trofee ar fi doar cel de-al doilea pe plan intern, având Cupa cu timişorenii din sezonul 2021. În străinătate palmaresul internaţionalului e mai bun, cu două titluri de campion al Franţei în tricoul celor de la Castres Olympique, în 2013 și 2018. „Nu am apucat să joc prea mult în țară, am plecat la 23 de ani în Franța, de la Politehnica Iași. În Hexagon am petrecut o lungă perioadă, încununată cu cele două titluri de campion. Acum încerc să obțin al doilea trofeu și în România. Îi simt motivați pe băieți, cu dorință de joc după pauza asta binemeritată. Alcătuim o echipă care poate bate pe oricine din Top 4, dar – la fel – putem și pierde, căci toate cele patru formații sunt puternice”, a conchis Lazăr.

Antrenorul Valentin Calafeteanu mizează mâine în primul 15 pe: Sikote, Căpăţînă, L. Nica, I. Mureşan, Trăuşan, Sîrbu, Neculau (cpt.), R. Murariu, A. Conache, Jipa, I. Macovei, Khvicha, Manumua, Şteţco, Tiqe.

SCM USV Timișoara joacă astfel duminică, de la ora 12.00, semifinala de campionat cu CSM Știința Baia Mare, în Maramureş. Iar pe 4 decembrie dispută finala mare sau finala mică a Ligii Naționale (la București). Tot pe arena „Arcul de Triumf” e programată finala Cupei României, contra Stelei, duminică, 11 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.