Șoferi care au încercat să intre în România cu permise de conducere...

Șoferi care au încercat să intre în România cu permise de conducere din China și Australia, opriți de polițiștii de frontieră

0
DISTRIBUIȚI

Doi șoferi care s-au prezentat la frontiera României cu Serbia ieri au fost opriți de polițiștii de frontieră, pentru că actele pe care le-au prezentat nu le dădeau dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul țării noastre.

Primul dintre șoferi, un cetățean chinez, a ajuns marți, la ora 15:00, la Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier I, județul Mehedinți, la volanul unui autoturism înmatriculat în Serbia. La controlul de frontieră bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de către autoritățile din China.


Câteva ore mai târziu, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean australian, la volanul unui autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Serbia. La controlul de frontieră bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de către autoritățile din Australia.

„În ambele cazuri, în urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră s-a constatat că persoanele nu posedă permis de conducere internațional, iar documentele prezentate la controlul de frontieră neacordându-le dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România. Ca urmare a celor constatate celor doi bărbații nu li s-a permis continuarea călătoriei la volanul autoturismelor, iar lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce pe teritoriul României. La finalizare cercetărilor vor fi luate măsurile legale ce se impun”, a transmis Poliția de Frontieră.

Autoritățile reamintesc faptul că cetățenii din statele care nu au semnat Convenția Internațională privind circulația rutieră, încheiată la Viena în 1968, trebuie să posede permis de conducere internațional pentru a putea circula pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.