Șpăgile directorului Dascălu de la CNAIR – bani primiți în concediu sau...

Șpăgile directorului Dascălu de la CNAIR – bani primiți în concediu sau partide de vânătoare pe bandă rulantă. Cât a costat un trofeu

0
DISTRIBUIȚI
florea dascalu

Șpaga era ceva natural pentru Dascălu Florea, fostul director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) – reiese din dosarul DNA Timișoara care este acum pe rolul Tribunalului Arad. Marius Cosma, patronul firmei Tradeco Holding SRL, cel care l-a denunțat, a povestit că-i dădea ”cadouri” încă din 2018 lui Dascălu.


O agendă în care era ascunși 5.000 de euro a fost predată unei angajate pe un hol în sediul CNAIR, iar în alte două situații i-a dat câte 10.000 lei direct lui Dascălu chiar în fața blocului unde acesta lucra, o dată banii fiind însoțiți de un bax de vin.

O parte din șpaga primită de directorul de la CNAIR pentru a asigura contracte de întreținere a șoselelor pentru firma arădeanului a fost sub formă de partide vânătoare. Florea Dascălu avea o agendă specială în care își nota partidele de vânătoare ca să nu se suprapună. Denunțătorul a plătit mai multe partide de vânătoare la care a participat directorul, inclusiv trofeele, în unul dintre cazuri fiind vorba de un țap în valoare de 2.000 de euro. În una dintre discuțiile interceptate de anchetatori între cei doi, Dascălu îi spune că i-a rezolvat un contract și că vine la Arad, ”dar la o vânătoare, altfel nu vin”.

Anchetatorii au monitorizat mai multe momente când Dascălu a primit plicuri de bani –  în hotelul din Ineu unde era cazat când venise la vânătorile organizate de denunțător sau la mare, la barul unui hotel de cinci stele, unde era în concediu cu familia. Ultimii bani primiți mită de Dascălu au fost găsiți de anchetatorii de la DNA Timișoara, în momentul flagrantului, în unul dintre buzunarele jachetei, care era închis cu un fermoar – un plic în care era 50 de bancnote de 200 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.