Spectacol de prezentare Muzicon.hub, platforma de promovare a artiștilor din sectorul muzical...

Spectacol de prezentare Muzicon.hub, platforma de promovare a artiștilor din sectorul muzical alternativ

0
DISTRIBUIȚI
Printre proiectele muzicale din cadrul Muzicon.hub se numără și Ioan Popovici

Muzicon, cunoscută melomanilor din Timișoara drept o conferință dedicată scenei muzicale alternative din Timișoara, se dezvoltă conceptual și devine acum Muzicon.hub – platformă de promovare și sprijin pentru artiștii ce activează în acest sector cultural.

În cadrul hub-ului, care se găsește pe Splaiul Peneș Curcanul 4-5 (Faber.community), sunt deja 18 muzicieni ce activează în 7 trupe, 3 săli de repetiție, un studio de producție muzicală și mai multe spații de studiu individual. Dincolo de suportul logistic, artiștii rezidenți primesc și sprijin de promovare – cu toții sunt incluși într-un program de concerte și fac, de asemenea, parte dintr-un proiect complex de rezidențe culturale deschis artiștilor din întreaga țară.

Cel mai important demers de până acum al Muzicon.hub va avea loc pe 5 noiembrie, de la ora 20.00 la Faber.community, sub forma Muzicon Showcase , eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate câteva dintre proiectele muzicale ce se dezvoltă aici: Volga ARM, MOSTRE, Sweet Wednesday, Ioan Popovici și mltngdc.

• Volga ARM este un proiect nou – nouț din care fac parte Toma (bas și voce), Joy (chitară) și Denis (tobe).


Stilul pe care ei spun că îl abordează este un “cvasi-rock”;
• MOSTRE este format din Adolf Vegh la bas, Mihai Pascu “Boss” la tobe, Flavius Vutan la chitară și synth și Vlad Panea la clape;
• Sweet Wednesday este o trupă de rock alternativ, ce îi are în componență pe Alex Gondoci (voce și chitară), Horațiu Silasi (bas) și David Rogojan (tobe);

• Membru al Effect band și mai apoi al Flare și Flarehead, Ioan Popovici pornește un nou proiect muzical, cu piese proprii și multă energie rock alături de Alin, tobarul cu care împarte scena de mai bine de 15 ani și Adolf Vegh (Wolfydolf, Grand and Nomad, Melting Dice etc.);

• Mltngdc este varianta electronica a muzicii trupei Melting Dice. Câteva dintre piesele trupei au trecut printr-un proces de schimbare și sunt reinterpretate de o manieră electronica, folosind mai mult synth-uri și mai puțin chitări, mai mult beat-uri și mai puțin ritmurile de rock clasic.

Muzicon a debutat în 2017 ca o conferință dedicată scenei de muzică alternativă, având o primă ediție offline la Timișoara și o a doua ediție online în 2020. Dincolo de transformarea conceptului în Muzicon.hub, membrii echipei au fost implicați în organizarea multor concerte din zona alternativă, dar au fost și parte din proiecte culturale muzicale, precum Lost Tapes (demers de recuperare a muzicii timișorene pierdute a anilor ’90-’00).

“În această perioadă ne concentrăm atenția spre dezvoltarea hub-ului, spre creșterea numărului de artiști și trupe rezidente, dar, mai ales, spre activarea colaborărilor dintre muzicieni, a schimbului de idei și practici, pentru o comunitate muzicală pregătită de anul 2023, an în care vom organiza un creative camp, o serie de concerte, dar și o nouă ediție a conferinței muzicale – idee de la care am pornit la drum acum 6 ani.”, spune Bogdan Cotârță – Gruicin, coordonator Muzicon.hub.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.