Spectacolele lunii noiembrie pe scenele din Timișoara

Spectacolele lunii noiembrie pe scenele din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Prima reprezentație a lunii la teatrul național timișorean va avea loc în 2 noiembrie, la Sala 2, cu spectacolul„Copiii nopții”, sală care va mai găzdui spectacolele „Frați”, „Școala femeilor versus școala bărbaților”, două reprezentații ale piesei „Îmblânzirea scorpiei” și „Piesă pentru femei și bărbați”. În sala mare a teatrului sunt progrmate spectacolele „Zorba grecul”, „Nopți albe” și „Don Juan”, iar în sala studio „Uțu Strugari” vor fi prezentate spectacolele „Canicula”, „O noapte furtunoasă. Un exercițiu”, „Casa de pe graniță”, „Mata Hari” și „Prin oglindă”.

Teatrul maghiar prezintă primul spectacol al lunii, „Omul care nu putea vorbi decât ceea ce citea”, în 3 noiembrie, iar în ziua următoare, în sala Studio va avea loc o caravană literară, care nu va beneficia de traducere. Următoarele spectacole din repertoriul lunii vor fi două reprezentații cu spectacolul „Cenușăreasa”, ultima premieră, „Caravaggio”, care va avea tot două reprezentații, un spectacol de improvizație în 18 noiembrie, „A fost treabă de bărbat (Îți pierzi din nume diacriticele III)” – un spectacol fără traducere – „Nimic” și „Mică înțelegere cosmică”. Spectacolul „Noile haine ale împăratului” va fi jucat în această lună la Miercurea Ciuc, iar „Omul care nu putea vorbi decât ceea ce citea” va avea o reprezentație și la teatrul din Satu Mare.

„Frumoasa din pădurea adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski – spectacol susținut de elevii studiourilor de dans „Hellen Ganser” și „Diana Dindelegan” în 4 noiembrie, va deschide luna la opera timișoreană, și va fi urmat de un bogat program care cuprinde  opera în concert „Simon Boccanegra” de Giuseppe Verdi, cu un libret semnat de Francesco Maria Piave și Arrigo Boito după piesa omonimă de Antonio Garcia Guttiérrez, baletele „Baiadera” de Ludwig Minkus și „Creațiunile lui Prometeu” de Ludwig van Beethoven, opereta „Liliacul” de Johann Strauss, opera „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini și musical-urile „My Fair Lady” de Frederick Loewe și „Scripcarul pe acoperiș” de Jerry Bock.

Teatrul german timișorean începe luna în 5 noiembrie cu spectacolul „Singing Bodies’Trilogy”, un performance de dans contemporan, urmat de două reprezentații cu spectacolul „Leonce și Lena”, cinci reprezentații cu spectacolul „Cartea junglei”, „Après Ski – Liniște aici sus!”, „Crăiasa zăpezii” și în încheierea lunii, ultima premieră a teatrului, „Livada de vișini”.


Tot în această lună, spectacolul „Oameni. De vânzare”, va fi jucat la teatrul din Satu Mare și în sala „Liviu Ciulei” a teatrului Bulandra din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.