Teatrul German de Stat Timişoara, invitat în această lună la două festivaluri

Teatrul German de Stat Timişoara, invitat în această lună la două festivaluri

0
DISTRIBUIȚI

Spectacolul teatrului german timișorean „Oameni. De vânzare” va participa în prima jumătate a acestei luni la două festivaluri. Pe 6 noiembrie, de la ora 18.00, piesa regizată de Carmen Lidia Vidu va fi prezentată pentru prima dată în cadrul Festivalului Interetnic de Teatru găzduit în acest an la Satu Mare, iar câteva zile mai târziu, pe 12 noiembrie, de la ora 20.00, va participa, cu același spectacol, la Festivalului Național de Teatru – FNT, care are loc la București între 5 și 13 noiembrie și la care teatrul german este invitat.

Subiectul spectacolului, care se bazează pe rapoartele fostului negociator al guvernului de la Bonn, Dr.


Heinz Günther Hüsch, precum și pe evaluarea documentelor fostei Securități, este vânzarea minorității germane din România în timpul dictaturii Ceaușescu. În decurs de aproximativ două decenii, până la sfârșitul anului 1989, în jur de 220.000 de germani au părăsit țara. În mod similar, membrii minorității evreiești au fost vânduți în Israel. După căderea comunismului, a urmat exodul în masă al aproape tuturor germanilor care mai trăiau în România.

Distribuția spectacolului este alcătuită din Ioana Iacob, Oana Vidoni, Daniela Török, Alexandru Mihăescu, Harald Weisz, Robert Bogdanov-Schein, și din apariții video, cu Heinz Günther Hüsch,  Stelian Octavian Andronic, Johann Schaas, Germina Nagâț, Mădălin Hodor, Hanni Hüsch și Cornel Hüsch.

Bilete pentru spectacolul de la Satu Mare se pot procura pe bit.ly/3TVvZB4 iar pentru festivalul Național de Teatru de la București, la aici: bit.ly/3UcncL4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.