Timişoara suplimentează numărul de beculeţe pentru iluminatul festiv. De ce nu se...

Timişoara suplimentează numărul de beculeţe pentru iluminatul festiv. De ce nu se teme municipalitatea de facturi mai mari

1
DISTRIBUIȚI

În plină criză energetică în Europa şi nu numai, Dominic Fritz anunţă că timişorenii se vor putea bucura cu ocazia sărbătorilor de iarnă de mai multă lumină festivă. Cu 100.000 mai multe beculeţe vor srăluci faţă de 2021 Crăciunul acesta şi instalaţiile nu se vor concentra doar pe zona centrală. Primarul a explicat că oraşul nu putea intra în anul Capitalei Culturale cu o reducere în acest sens.

„Am spus deja foarte clar despre iluminatul public, că nu-l vom reduce, pentru că nu putem face economii cu siguranţa publică şi nici nu vom reduce din iluminatul festiv.


Din mai multe motive. Unul e că intrăm în anul Capitalei Culturale, în care motto-ul oraşului e «Shine your light – Light up your city! Luminează oraşul prin tine» şi nu cred că putem să intrăm în acest an fără lumină. Aşa că vom împodibi oraşul cu 650.000 de lumini, asta înseamnă cu 100.000 mai multe ca anul trecut. Vedeţi deja muncitori în oraş care instalează… Chiar o să extindem iluminatul de sărbători în zone în care nu a mai fost, pe malul Begăi între Podul Maria şi Michelangelo, o să avem o zonă frumoasă, la fel pe Bd. Revoluţiei şi Proclamaţiei de la Timişoara”, a explicat Fritz.

Edilul-şef a explicat că facturile nu vor creşte în condiţiile în care s-a investit în instalaţii de iluminat public cu becuri de tip led în nordul Timişoarei: „Tocmai pentru că am făcut modernizări şi investiţii în sistemul de iluminat public. Nu ne aşteptăm la un consum de curent mai mare decât de obicei. Am modernizat pe Aradului, Torontalului, Sever Bocu, cu becuri led, care consumă cu 70% mai puţin, asta scade bineînţeles şi factura, mă bucur că timişorenii vor putea simţi şi trăi atmosferă de sărbători în mai multe locuri în Timişoara, nu doar în centru, ci şi în cartiere sau pe malul Begăi”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.