Trei jucători de la SCM USV Timişoara, selecţionaţi pentru testul „Stejarilor” cu...

Trei jucători de la SCM USV Timişoara, selecţionaţi pentru testul „Stejarilor” cu Chile

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

România are trei partide-test în luna noiembrie. Pentru primul dintre aceste, cel împotriva selecţionatei statului Chile, care va avea loc pe arena „Arcul de Triumf”, în 5 noiembrie, au fost chemaţi în lotul de 33 şi trei componenţi ai trupei de pe Bega.

Cei trei jucători de la SCM USV Timişoara sunt mijlocașul la grămadă Gabriel Rupanu, centrul Alexandru Bucur și pilierul Mihai Lăzăr. Cel din urmă revine în rândurile tricolorilor după trei ani și jumătate. Dublu campion în Franța, cu Castres (2013 și 2018), Lazăr are 63 de meciuri la națională, cu care a participat la două ediții ale Cupei Mondiale (2011, 2015) și pentru care a înscris 15 puncte.


El va împlini 36 de ani peste trei zile (3 noiembrie).

O săptămână mai târziu „Stejarii” au meci cu Uruguay, pentru ca pe 19 noiembrie adversara să fie Samoa. Toate meciurile sunt programate pe arena nouă din Bucureşti.

„Prima noastră provocare va fi o luptă interesantă împotriva echipei Chile, care a progresat foarte mult, iar în ultimele 12 luni a înregistrat victorii în deplasare împotriva Rusiei și a Statelor Unite ale Americii. Aștept cu nerăbdare această muncă împreună cu echipa de antrenori și jucători în dorința de a ne dezvolta propriul nostru stil și identitate de joc și a avea o evoluție solidă în aceste partide. Jucătorii au răspuns foarte bine la primele antrenamente făcute și au arătat o atitudine de joc foarte bună. Este important să continuăm să creștem ca echipă în timp ce vom căuta să ne impunem planul de joc împotriva echipei din Chile și să facem din Arc, o adevărată fortăreață”, a declarat Andy Robinson, antrenorul principal al României via rugbyromania.ro

România este calificată la Cupa Mondială din Franţa 2023.

„Leii” reiau pregătirile azi după cinci zile libere în urma victoriei din semifinalele Cupei, cu Dinamo. Bănăţenii pregătesc acum semifinala de campionat, cu Știința Baia Mare din deplasare, programată tocmai pe 26 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.