Un nou plan pentru îmbunătățirea calității aerului, la Timișoara. Anunțul primăriei

Un nou plan pentru îmbunătățirea calității aerului, la Timișoara. Anunțul primăriei

1
DISTRIBUIȚI

statie calitate aerÎn timp ce numeroși timișoreni s-au plans în ultima vreme de mirosuri urâte care se simt în oraș, primăria a anunțat că va aproba un nou plan de calitate a aerului, document avizat de către Agenția pentru Protecția Mediului Timiș și de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

Planul detaliază măsurile planificate de Primăria Timișoara pentru a reduce poluarea aerului cu 30,8 tone de particule în suspensie pe an în scenariul de bază și 42,2 tone/an în scenariul planificat până în 2025.


Principalul indicator pentru măsurarea calității aerului îl reprezintă particulele în suspensie PM10 (mai mici de 10 micrometri). Punctul de referință este 2017, în care au existat 161,5 tone de emisii de PM10.

„Combaterea poluării înseamnă îmbunătățirea sănătății publice. Măsurile pe care le-am luat în ultimii doi ani au deja efecte și se văd în cifrele de la ANPM. Anul acesta am avut doar 2 depășiri de poluare cu noxe, comparativ cu 89 în 2019. Stropirea străzilor vara, curățenia extinsă, înnoirea flotei de transport public, investițiile în spații verzi, scoaterea traficului greu de tranzit de pe Stan Vidrighin sunt printre măsurile care au avut cel mai mare impact”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Particulele în suspensie PM10 afectează în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii. Conform valorilor de referință din planul de îmbunătățire a calității aerului, principalele surse de PM10 sunt încălzirea rezidențială (56,4%), transportul cu vehicule grele și autobuze (17,5%), autoturisme personale (16,8%) și autoutilitare (6,4%). Primăria Timișoara investește în retehnologizarea rețelei de termoficare pentru încălzire mai ecologică.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. Fratilor dar voi santeti mai”ORGANIZATI” ca pe timpul lui CEASCA.Faceti numai planuri,SF pe cate 10.20.50 de ani.Ala macar facea cincinale.Dar erau respectate ce promitea,hidrocentrale,sosele,blocuri de locuit,locuri de munca etc. In schimb la voi numai promisini,planuri si praf in ochii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.