Viceprimarul USR Ruben Lațcău, la DNA Timișoara. În ce dosar bombă a...

Viceprimarul USR Ruben Lațcău, la DNA Timișoara. În ce dosar bombă a fost chemat de procurori UPDATE Reacția viceprimarului

6
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, a ajuns, astăzi, în urmă cu câteva minute, la sediul DNA Timișoara. Conform primelor informații, omul de încredere al primarului Dominic Fritz a fost chemat de procurorii anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care se fac cercetări in rem legate de cele petrecute în ultimii ani la societatea de termoficare Colterm SA.

Vă reamintim că în timpul administrației Fritz, s-a refuzat plata certificatelor pentru emisiile de gaze, încasându-se amenzi de peste 36 de milioane de euro în ultimii doi ani.

Ruben Lațcău a mințit consilierii locali înainte de prima amendă, susținând că se vor achiziționa certificatele verzi și că vor fi convocați rapid într-o nouă ședință, după care nu s-a mai întâmplat nimic, iar Colterm SA a primit o amendă de peste 20 de milioane de euro.

PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că o serie de decizii ale AGA, cum ar fi cea legată de eșalonarea plăților către ANAF, au fost ignorate de consiliul de administrație al societății.


De asemenea, ANAF a sesizat faptul că bunuri aflate sub sechestru au fost mutate din patrimoniul Colterm în cel al Primăriei Timișoara fără niciun fel de aprobare și fără a se plăti vreun leu, în baza unor documente care conțineau informații false. Curtea de Conturi a sesizat faptul că firmei de avocatură care a fost angajată de administrația Fritz i s-au aprobat o serie de deconturi ilegale, în afara contractului aprobat de consilierii locali.

Procurorii anticorupție au făcut, în luna aprilie, percheziție în biroul lui Lațcău în dosarul Colterm.

Ruben Lațcău a declarat că nu știe pentru ce a fost chemat la DNA și că de-a lungul timpului au fost depuse mai multe plângeri care-l vizau. Înainte de sosirea acestuia, i-a venit și avocatul care a urcat la DNA Timișoara.

UPDATE „Am fost astăzi chemat ca martor într-un dosar in rem instrumentat de DNA. Asta înseamnă un dosar unde nu există autor identificat. Atât eu, cât și colegii mei colaborăm pe deplin cu organele de anchetă pentru a elucida toate neclaritățile. Vă reamintesc că această administrație a depus nu mai puțin de 11 plângeri penale la DNA în cazul jafului petrecut la Colterm în trecut și suntem încrezători că justiția își va face datoria”, a transmis Ruben Lațcău.

6 COMENTARII

  1. Da, mintit in 2021 pentru ca Alin Nica si ministrul Energii au promis ca vor veni bani de la Guvern pentru certificate. Si de fapt nu aveau nici o intentie sa ajute Timisoara. Oricum faptul ca a spus ceva in CL ce nu s-a intamplat, poate fi cea mai urata minciuna, NU ESTE fapt de CORUPTIE

    • De unde ştii tu de ce a minţit Laţcău? Eşti procuror de ştii că nu sunt fapte de corupţie?Minciunile lui au păgubi Timişoara cu sute de milioane de lei! Dacă te dai deştept şi susţii USR, plăteşte tu pagubele idioţilor de Usr-işti, ca să nu le plătim noi timşorenii nevinovaţi de incompetenţa unui impostor venit de la fabrica de cauciucuri. Sunt proşti şi ignoranţi. Nici nu ştiu ce legi încalcă. Iar tu eşti şi mai şi…

  2. Toti cei care au incalcat legea sa mearga la puscarie , conform legii. Dar legea in tara asta e facuta sa fie incalcata si aplicata cu enorma intarziere. Ce conteaza ca 100 000 de oameni stau in frig ? Nu conteaza. Indiferent de culoarea politica, cine a incalcat legea sa plateasca !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.