Zeci de amenzi pentru pietonii indisciplinați, în doar câteva ore. Sfaturile polițiștilor

Zeci de amenzi pentru pietonii indisciplinați, în doar câteva ore. Sfaturile polițiștilor

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii rutieri cărășeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, iar marți atenția lor a fost înDreptată spre respectarea regulilor rutiere de către pietoni și prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați puetoni.

„Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate în total 166 de sancțiuni contravenționale.


Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule, șase permise de conducere. 86 de pietoni au fost sancționați contravențional, o parte dintre aceștia cu avertisment, pentru nerespectarea regulilor privind traversarea. De asemenea, au fost constatate două infracțiuni la regimul circulației rutiere, privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

Recomandările polițiștilor pentru pietoni:

– traversați doar prin locurile permise, după ce v-ați asigurat că șoferii au observat intenția dumneavoastră de a traversa și că pot opri la timp; contactul vizual cu șoferii care se apropie este util;

– începeți traversarea după ce roata mașinii care se apropie stă pe loc; atenție sporită la a doua bandă de pe același sens, deoarece e posibil ca șoferul mașinii din spatele celei care a oprit să vă permită traversarea să nu fie la fel de atent;

– nu vă îngustaţi câmpul vizual cu articole de vestimentaţie sau accesorii voluminoase (ex.: umbrelele) și nu vă lăsați atenția distrasă (ex.: prin urmărirea unui material pe ecranul telefonului); atenție sporită în condiții meteo care limitează vizibilitatea (noaptea/ploaie/ceață/ninsoare) sau aderența la carosabil (ploaie, polei, ninsori).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.