Acțiune a polițiștilor de la Brigada Autostrăzi, în Timiș. Peste 260 de...

Acțiune a polițiștilor de la Brigada Autostrăzi, în Timiș. Peste 260 de sancțiuni date în patru zile

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

IPJ Timiș a comunicat că, în perioada 12 – 15 decembrie, pe tronsoanele de responsabilitate ale Brigăzii Autostrăzi, s-a desfașurat „o acțiune cu efective mărite, în care au fost angrenați polițiști din cadrul structurii centrale a Brigăzii Autostrăzi, precum și din cadrul birourilor subordonate acesteia”.

Conform polițiștilor, acțiunea a avut drept scop creșterea gradului de disciplină rutieră, în special pentru combaterea abaterilor săvârșite de conducătorii vehiculelor de transport marfă și persoane.

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 261 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 216.445 de lei.

Dintre acestea, 81 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform OUG 195/2002R, privind circulația pe drumurile publice; 165 de sancțiuni pentru nerespectarea perioadelor de odihnă, conform OG nr.


37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora; trei sancțiuni conform Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie; 12 sancțiuni, pentru nerespectarea normelor privind transporturile rutiere de mărfuri sau persoane.

De asemenea, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare și reținute, în vederea suspendării, șapte permise de conducere, după cum urmează: cinci pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire; unul pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului; unul pentru mers inapoi pe autostrada.

„Recomandăm tuturor conducătorilor auto să respecte legislația rutieră în vigoare, cât și legislația incidentă în domeniul legalității transportului rutier de mărfuri sau persoane, pentru a ajunge în siguranță la destinație”, mai spune comunicatul IPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.