Administrația Fritz vrea să preia Spitalul CFR Timișoara de la Ministerul Transporturilor

Administrația Fritz vrea să preia Spitalul CFR Timișoara de la Ministerul Transporturilor

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara a anunțat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă că vrea să preia Spitalul CFR, aflat acum în adiministrarea Ministerului Transporturilor.

”E o instituție cu o lungă tradiție medicală, cu buni specialiști, așa că atunci când Ministerul Transporturilor ne-a întrebat dacă vrem să-l preluăm, răspunsul a fost da.


Avem planuri de modernizare cu acest spital, așa cum facem cu tot sectorul medical local care se află în administrarea Primăriei”, a spus primarul Dominic Fritz.

Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara, cunoscut și sub denumirea de Spital CFR Timișoara, este un spital public, clinic universitar, organizat pavilionar și funcționează momentan în subordinea Ministerului Transporturilor. Acesta se finanțează din venituri proprii, prin sistemul de asigurări sociale de sănătate. Are o capacitate de 212 paturi spitalizare continuă și 14 paturi spitalizare de zi. Spitalul CFR acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice în următoarele specialităţi: anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie – imagistică medicală.

Decizia finală va fi luată în ședință de plen a Consiliului Local Timișoara din 27 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.