Aniversare în lumea muzicii: La mulți ani, Vlady Cnejevici!

Aniversare în lumea muzicii: La mulți ani, Vlady Cnejevici!

0
DISTRIBUIȚI

Vlady Cnejevici împlinește astăzi frumoasa vârstă de 60 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer „La Mulți Ani!”

Născut în data de 13 decembrie 1962, în Timișoara, ca fiu al reputatului rapsod popular Laza Cnejevici, artistul a făcut parte dintr-o serie de trupe binecunoscute ca Progresiv TM, Compact, Pasărea Colibri, Laura Stoica Band, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, Pasărea Rock și a colaborat cu o serie de artiști ca Mircea Baniciu, Mircea Vintilă sau Teo Boar.

„Primele amintiri despre muzică le am de pe la vârsta de trei ani, când Laza, tatăl meu exersa la acordeon alături de un magnetofon Tesla.


Era fascinant pentru mine să văd mașinăria aia cu lămpi cum se învârte și scoate sunete. Puteai să pui pe viteză mică și atunci sunetul se denatura și era haios să asculți… «Ob-la-di, Ob-la-da» din repertoriul celor de la The Beatles a fost primul cântec pop care m-a marcat, la grădiniță fiind. Prima oară am apărut pe scenă la vârsta de 7 ani, când am dirijat corul școlii Lenau. Eram așa de emoționat încât am vrut să încep cu fața la public! A sărit învățatorul și m-a întors…” a povestit muzicianul.

De-a lungul anilor artistul a colaborat la o serie de albume din repertoriul unor artiști consacrați, iar cu doi ani în urmă a lansat primul său album de autor, „Ieri și azi”. care îi are ca invitați pe Leo Iorga, Ioan Gyuri Pascu, Laura Stoica, Mircea Baniciu, Adriana Antoni și Alex Mușat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.