Aviz favorabil în Parlament pentru un buget SRI mai mare cu peste...

Aviz favorabil în Parlament pentru un buget SRI mai mare cu peste 20%

0
DISTRIBUIȚI

Membrii Comisiei pentru controlul SRI au avizat favorabil bugetul Serviciului Român de Informații pentru 2023. SRI are alocată de la bugetul de stat pentru anul 2023 suma de aproape 4 miliarde de lei, cu 21,68% mai mare comparativ cu bugetul anului anterior.

Membrii Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații au analizat proiectul Legii bugetului pentru anul 2023, în prezența conducerii Serviciului Român de Informații și a reprezentantului Ministerului Finanțelor.


Comisia a avizat favorabil, cu un amendament respins, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2023 pentru Serviciul Român de Informații, cu 7 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și o abținere.

„Prin proiectul Legii bugetare, Serviciului Român de Informații are alocată de la bugetul de stat pentru anul 2023 suma de 3.928.093 mii lei. Comparativ cu bugetul anului anterior, pentru anul curent, alocațiile de la bugetul de stat sunt mai mari cu 21,68%. Dintre acestea, cheltuielile de personal au fost majorate cu un procent de 7,34%, iar cheltuielile de întreținere și funcționare ale SRI au crescut cu 0,88%”, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, SRI gestionează proiecte cu finanțare externă nerambursabilă în valoare de 250 de milioane de lei și prin PNRR în sumă de 237 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.