Bilanţul anului 2022 la Spitalul Clinic Judeţean din Timişoara. Suma investită în...

Bilanţul anului 2022 la Spitalul Clinic Judeţean din Timişoara. Suma investită în aparatură nouă

0
DISTRIBUIȚI

Ora bilanţului pe 2022 pentru Spitalul Clinic Județean din Timişoara. Astfel, principala unitate medicală din vestul ţării subliniază că s-au realizat în perioada martie-decembrie, sub managementul Ș.L Med. Dr. Sorin Barac investiţii de 30 de milioane lei în aparatură nouă.

„…managerul SCJUT Ș.L Med. Dr. Sorin Barac a reușit să achiziționeze echipamente medicale pentru spital, investind sumele repartizate de Ministerul Sănătății în proporție de peste 90%. Activitatea medicală a spitalului a fost încetinită în perioada pandemiei Covid 19 dar obiectivele principale manageriale au vizat reluarea activității și identificarea problemelor medicilor astfel că cea mai mare sumă, 16.205.000 lei, a fost alocată secțiilor chirurgicale respectiv blocurilor operatorii, pentru sisteme de transfer pacienți, mese de operații, instrumentar pentru Chirugia generală și pentru Ortopedie, lămpi scialitice, aparate de radiologie mobilă în secțiile de Ortopedie, Chirurgie vasculară și Urologie.


Două aparate de acest fel au braț robotizat”, se arată în comunicatul emis presei.

„În secția Anestezie Terapie Intensivă au fost investiți 5.888.000 lei pentru aparat de anestezie cu monitor inclus RMN compatibil, monitoare de transport și aparatură specifică pentru pacienții aflați în stare critică iar Laboratorul clinic al spitalului a primit investiții în valoare de 9 042.000 lei pentru o linie nouă automată necesară investigațiilor și pentru reconfigurarea tehnică a aparaturii existente.

Serviciul de call-center realizat pentru pacienții care accesează serviciile medicale în Ambulatoriul spitalului inclusiv posibilitatea programării la consultații și de pe smartphone a fost primul pas spre investiția pentru digitalizarea blocurilor operatorii din clădirea principală a spitalului, Casa Austria, Ortopedie și ATI”, se mai subliniază în bilanţ.

Anul 2022 este anul în care activitatea medicală din spital s-a repliat după anii pandemici, corpul medical a preluat patologia specifică unui spital cu toate specialitățile incluse iar pacienții din Timiș și din județele limitrofe au accesat și serviciile medicale din Ambulatoriu, în condițiile în care tot mai mulți medici au extins aici programul de consultații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.