Cântec de Crăciun înregistrat de doi muzicieni de seamă din Lugoj, Aura...

Cântec de Crăciun înregistrat de doi muzicieni de seamă din Lugoj, Aura Twarowska și Freddy Stauber

0
DISTRIBUIȚI

Melomanii au parte de o melodie specială dedicată Crăciunului, care a fost înregistrată de către doi artiști de seamă ai orașului Lugoj, Aura Twarowska și Freddy Stauber sub numele de „Let the Light shine Bright“.

Mezzosoprana Aura Twaroswska s-a născut la Lugoj și s-a dedicat vieții muzicale încă de la vârsta de 6 ani în orașul natal, iar după absolvirea liceului a urmat studiile de canto la Facultatea de Muzică din cadrul Universitătii de Vest, Timișoara si masteratul la Universitatea de Muzică București. A debutat pe scena Operei Române din Timișoara în rolul titular din opera Carmen de G. Bizet, în anul 1998. Colaborările și turneele internaționale îi facilitează întâlnirea cu teatrele europene, toate acestea conducând la angajarea sa ca solistă a Operei de Stat din Viena în anul 2007. Alături de acest colectiv debutează cu rolul Marcellina din Le Nozze di Figaro în Shanghai, în turneul asiatic al operei vieneze din toamna anului 2007, sub bagheta dirijorului Seiji Ozawa.

Freddy Stauber s-a născut în 27 aprilie 1958 la Lugoj și a făcut cunoștință cu magia muzicii încă de la vârsta de șapte ani, devenind mai târziu solist vocal în orchestra de acordeoane a lui Nikolaus Hubov.


Una din cele mai cunoscute trupe din Lugoj din acele vremuri a fost Betta, în care Freddy Stauber a activat o vară, cântând la grădina de vară a ștrandului din Lugoj. Primind recomandarea solistului Lușu Penescu din Betta, Freddy Stauber a fost cooptat în formația Stelele, pe vremea când a fost student în Timișoara și a înregistrat alături de ei albumul discografic Sonne im Herzen, înregistrat live la Casa Tineretului. Mai apoi, artistul a devenit membrul formației lugojene Logic. Artistul a părăsit România definitiv în anul 1987 și s-a stabilit în Germania, unde a reușit să împace utilul cu plăcutul, ocupându-se printre altele și de partea de sunet a celebrei firme Mercedes Benz. Dincolo de proiectele sale în domeniul muzicii rock, artistul a devenit cunoscut în Germania și ca solist de „schlager musik“ sub pseudonimul de Julian Sander. În ultimii ani, Freddy a înregistrat în studioul său o serie de proiecte și a lansat cartea „Aș putea oare deveni muzician…?!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.