Căpitanul naţionalei de rugby a Kenyei a devenit „leu” timişorean. Vine la...

Căpitanul naţionalei de rugby a Kenyei a devenit „leu” timişorean. Vine la SCM USV tot de la Dinamo

0
DISTRIBUIȚI
Foto: scmtimisoara.ro

Transfer interesant anunţat azi de echipa de rugby bănăţeană. SCM USV Timişoara a luat un jucător din pachetul de înaintare, familiarizat cu campionatul României – Malcolm Mamboleo Onsando, căpitanul reprezentativei statului african Kenya.

Onsando (28 de ani) a semnat un contract de doi ani cu SCM Timișoara (2023 și 2024).


Originiar din Nairobi, Kenya, Onsando (2.00 m, 116 kg) este jucător de linia a doua și a evoluat în acest sezon pentru Dinamo București. De altfel, Malcolm a fost în primul XV al bucureștenilor, în recenta finală mica a Ligii Naționale jucată împotriva echipei noastre.

„Este un jucător foarte puternic, despre care știm foarte multe din campionatul României și sunt convins că ne va ajuta. Am demarat o campanie solidă de transferuri, astfel încât lotul pentru sezonul viitor să fie cât mai competitiv și să ne batem cu argumente serioase pentru ambele trofee interne puse în joc”, a spus Dănuț Borzaș, manager SCM USV Timișoara.

Malcolm Onsando este international kenyan, reprezentativă pentru care a debutat în 2018 și al cărei căpitan a fost la turneul de calificare la Cupa Mondială de rugby, Franța 2023, turneu jucat luna trecută în Dubai. Kenya a pierdut toate cele trei partide ale patrulaterului din Dubai, cu SUA, Portugalia și Hong Kong, ratând accesul la turneul final de anul viitor, se mai arată în biografia rugbistului.

Onsando este al doilea jucător de la Dinamo sosit pe Bega în această iarnă, după revenirea lui Marius Simionescu.

SCM USV Timişoara dispută duminică, de la ora 12.45, finala Cupei României la rugby, contra Stelei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.