CJT, ultimatum pentru Primăria Timișoara în scandalul stâlpilor pentru transportul în comun...

CJT, ultimatum pentru Primăria Timișoara în scandalul stâlpilor pentru transportul în comun din Dumbrăvița UPDATE Reacția viceprimarului Lațcău: Nica găsește scuze și inventează vinovați

1
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş a transmis public un ultimatum adresat Primăriei Timişoara legat de extinderea la patru benzi a drumului județean 691. CJT arată că deşi a fost încheiat un protocol cu primăriile Timișoara și Dumbrăvița pentru predarea stâlpilor care trebuie mutaţi de pe traseu până acum nu a avut loc nicio operaţiune şi avertizează că din această cauză se pot pierde fonduri europene.

Stâlpii de susținere a rețelelor electrice pentru troleibuz stau în calea extinderii la patru benzi a căii care trece prin Dumbrăviţa.

„Refuzul Primăriei Timișoara de a preda stâlpii și rețelele de alimentare pentru troleibuze echivalează cu blocarea și, în curând, pierderea finanțării europene. Noi, la Consiliul Județean Timiș, am restartat proiectul. În două săptămâni încheiem depunerea ofertelor pentru tronsonul de la benzinăria Socar la autostradă, însă în absența colaborării Primăriei Timișoara nu putem atinge indicatorii de proiect. Acest lucru înseamnă afectarea semnificativă a gradului de absorbție a fondurilor europene, e sabotaj față de cetățeni și față de parteneri. Primăria Timișoara s-a comportat neloial interesului comunității și a acționat strict pe considerente politice”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Dacă în termen de o săptămână, până înainte de Crăciun, Primăria Timișoara nu predă rețetele electrice pentru troleibuz, finanțarea pentru DJ691 „va fi, cel mai probabil, pierdută, fapt confirmat de dl Sorin Maxim, director general al ADR Vest”, mai susţine CJT.

„Sper ca Primăria Timișoara să își reconsidere poziția și să iasă din starea de adormire administrativă.


Le-am propus autobuze electrice, am explorat varianta a trei benzi pe anumite porțiuni, am încercat mai multe soluții, orice ar salva finanțarea europeană”, a adăugat Nica.

Pentru lotul 1 Timişoara – Dumbrăvița se află în procedură de licitație completarea și aducerea la zi a valorilor din proiectul tehnic, se mai arată în comunicatul CJ Timiş.

UPDATE Viceprimarul Ruben Lațcău susține că acuzațiile liderului PNL Timiș și al CJT sunt doar scuze în încercarea de a-și acoperi incompetența. Lațcău spune că CJ avea dreptul să intervină asupra stâlpilor, pentru că altfel nu putea semna acordul de finanțare și nici porni lucrările inițiale.

„Timișorenii și timișenii pot vedea zilnic cât de performantă este instituția condusă de Alin Nica, atunci când urcă sau coboară de pe autostradă, la Giarmata. În disperare de cauză, acesta găsește scuze și inventează vinovați. Timișul este pe cale să piardă finanțarea europeană din cauza incompetenței președintelui Nica și a acoliților săi. Ca să fie foarte clar pentru toată lumea, așa cum relata și presa, la finele anului 2021, șantierul de pe DJ 691, între Timișoara și urcarea pe autostradă de la Giarmata, ajunsese la doar 28% stadiu de execuție, după 3 ani și jumătate de «lucrări în forță». Apoi consiliul județean a rupt contractul cu vechiul constructor. De aproape un an, pe acest drum nu s-a mai mișcat nici măcar o piatră, nu există nici proiect tehnic actualizat, nici constructor, nici aviz de mediu. Tot primăria este de vină și pentru asta? Pe de altă parte, CJ Timiș nu a avut nicio problemă să adjudece licitația pentru acest drum, ba chiar să pornească lucrările. Dacă nu ar fi avut dreptul să intervină asupra stâlpilor, Consiliul Județean nu putea semna acordul de finanțare și nici porni lucrările. Alin Nica este disperat acum pentru că e pe cale să piardă cea mai mare finanțare europeană a instituției pe care o conduce. Nu, nu stâlpii de troleibuz sunt cauza blocării acestui proiect, ci nepăsarea lui Alin Nica față de problemele reale ale administrației. Dacă ar da mai des pe la birou, poate le-ar afla din timp. La fel cum nepăsarea lui se vede și la Castelul Huniade, un alt obiectiv esențial care nu mai poate obține finanțare europeană. Dacă nu știe cum să ducă la bun sfârșit un proiect, în loc de ultimatumuri, Alin Nica ar trebui să ceară ajutor. Suntem bucuroși să i-l acordăm”, a transmis Ruben Lațcău, viceprimarul USR al Timișoarei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.