Consilieri locali din vestul țării, găsiți în conflict de interese. Cum și-au...

Consilieri locali din vestul țării, găsiți în conflict de interese. Cum și-au folosit funcția în interes personal

0
DISTRIBUIȚI

Dan Ioan Belei, consilier local al comunei arădene Apateu, a fost găsit de Agenția Națională de Integritate în conflict de interese administrativ, deoarece în perioada exercitării mandatului obținut în urma alegerilor din 2020, a participat la deliberarea și adoptarea hotărârilor consiliului privind închirierea pajiștilor aflate pe domeniul privat al comunei, deși acest lucru îi putea aduce un beneficiu personal, în calitate de fermier, ulterior adoptării hotărârilor, fiind încheiate patru acte adiționale la un contract mai vechi pe care îl avea. Totodată, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu Criș, pentru indicii potrivit cărora Dan Ioan Belei a săvârșit infracțiunea de folosire a funcției publice pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art.


301 CP, pentru implicarea sa în închirierea pajiștilor și încheierea actelor adiționale.

Un alt consilier local arădean din comuna Mișca, Petru Șimîndan, a fost găsit în conflict de interese administrativ, deoarece a participat, în 2020, la o ședință de consiliu local, fără să anunțe interesul personal avut în problema supusă dezbaterilor, respectiv adoptarea unei hotărâri privind aprobarea închirierii pășunii comunale către crescătorii de animale persoane fizice și juridice de pe raza comunei. Ulterior adoptării respectivei hotărâri, primăria comunei a încheiat cu consilierul  contract de închiriere pentru pășune din proprietatea privată a comunei, pe o perioadă de un an.

Grigore Iosif Boldea, fost consilier al comunei cărășene Prigor, a participat în perioada exercitării mandatului la deliberarea și adoptarea unei hotărâri prin care s-a aprobat, printre altele, și înființarea postului de consilier personal al primarului post pe care consilierul a fost ulterior numit, obținând venituri din salarii în cuantum de 12.977 lei. ANI a sesizat totodată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către fostul consilier a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care a obținut un folos patrimonial pentru sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.