Consilierul Roxana Iliescu anunță care sunt noile taxe pentru 2023 stabilite de...

Consilierul Roxana Iliescu anunță care sunt noile taxe pentru 2023 stabilite de administrația Fritz. Ce spune despre minciuna lui Lațcău

1
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Roxana Iliescu, cea care l-a prins cu minciuna pe viceprimarul USR Ruben Lațcău la ultimul plen de consiliu local, a făcut noi precizări pe pagina sa de Facebook despre cum administrația Fritz a încercat să mărească mai multe taxe și chiar să impună unele noi în 2023.

”Cu mici excepții, administrația Fritz a propus majorarea tuturor taxelor și chiar instituirea unor taxe noi!  Culmea este că nici atunci când l-am confruntat, dând citire documentelor, nu și-a asumat bărbătește minciuna trântită cu doar câteva minute înainte, ci a încercat o manipulare puerilă, spunând că într-adevăr sunt niște majorări pe anumite “prestații”!”, a scris avocata Roxana Iliescu.

Aceasta a dat și câteva exemple de noi taxe – taxă pentru eliberare plan de situație 1: 500 în vederea emiterii Certificatului de Urbanism on-line 50 lei; taxă eliberare adeverință de nomenclator stradal în regim de urgență, 3 zile lucrătoare, exclusiv ziua depunerii, 100 lei; taxă eliberare plan de încadrare în zonă 1: 5000 în vederea emiterii Certificatului de urbanism on-line 50 lei; taxă eliberare plan de situație 1:500, 50 lei; taxă eliberare plan de încadrare 1: 5000, 50 lei.


Acestea rămân în vigoare, deoarece nu a existat niciun amendament prin care să fie eliminate din proiectul de hotărâre de consiliu local, ci doar la indexarea cu rata inflației a celor pentru care se propuneau măriri.

”Dacă liberalii erau cu adevărat interesați să nu existe nicio majorare și taxele locale aferente anului 2023 să rămână la nivelul celor din 2022, nu propuneau nicio majorare, ceea ce era perfect legal… dar cred că s-au încurcat puțin și nu au fost foarte atenți la expunerea doamnei Nițescu, și-or fi înțeles greșit că suntem obligați să indexăm și aceste taxe cu rata inflației din 2021, precum impozitul pe clădirile rezidențiale ale persoanelor fizice”, a comentat Iliescu.

Consilierul local a spus despre minciuna viceprimarului Ruben Lațcă că nu sunt măriri de taxe că ”există două posibilități, ambele grave: ori ne ia de tâmpiți și pe noi consilierii și pe timișoreni, nu are pic de respect și prin urmare ne minte fără nicio ezitare, ori habar nu avea de proiect”.

 

1 COMENTARIU

  1. Doamna sau autorul ne iau pe noi de tampiti ? Exemplele se refera la dezvoltatorii imobiliari si proiecte zonale de urbanism si probabil au crescut de la 45 la 50 lei 🙂
    Adica 10 euro sa iti denumesti strada prin mijlocul cartirului pe care il construiesti Aleea Iliescu 🙂 cu ce afecteaza asta omul de rand ? Si intr-adevar sunt prestatii ale structurilor din subordinea primariei
    Deci unde e marea minciuna si bomba ?
    Satul de abureli ale tuturor
    Explica taxele ce afecteaza omul de rand – parcare , impozite pe cladiri , amenzi daca nu iti repari frontul casei sau acoperisul si pui in pericol trecatorii sau ceva relevant

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.