Cosmin Șorban, exclus definitiv de Justiție din acționariatul firmei care administrează sălile...

Cosmin Șorban, exclus definitiv de Justiție din acționariatul firmei care administrează sălile de fitness Smarfit

0
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a dat, astăzi, sentința definitivă în procesul în care s-a cerut excluderea lui Cosmin Șorban ca asociat al firmei Smart Fitness Studio SRL, care administrează cele trei săli de fitness din Timișoara sub brandul Smarfit.
Asociat majoritar, Cosmin Șorban, se află într-un conflict deschis cu asociatul minoritar Silvia Irimescu (soția lui Răzvan Irimescu, partenerul de business al Șorban). De altfel, Șorban a recunoscut că vrea să scape de acționarul minoritar cu care nu s-a mai înțeles. Un control al celor de la Antifraudă a dus la descoperirea unor serii de probleme,  societatea fiind  obligată la plata unei sume totale de 2.001.584 lei, la care se adaugă penalități în sumă de 1.362.566 lei.

Tribunalul Timiș a admis acțiunea de excludere a lui Șorban, instanța constatând că ”faptele dovedite, așa cum au fost anterior descrise, respectiv împiedicarea reclamantei în exercitarea dreptului de control al activității societății și încheierea unor contracte de creditare pentru sume ce nu reprezentau veniturile proprii ale asociatului majoritar, ci încasările societății se circumscriu însă faptei prevăzute la art.


art. 222 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 31/1990 și justifică excluderea pârâtului din societate. Așa cum s-a arătat în cele ce preced, mecanismul de reducere a veniturilor societății și de sporire a pasivului prin creditările despre care s-a făcut anterior vorbire anterior constituie o fraudă în dauna societății iar existența vinovăției pârâtului, a intenției acestuia de a acționa în detrimentul societății și a interesului colectiv al asociaților reiese neechivoc și din conduita pârâtului în raport cu reclamanta, din refuzul sistematic de a asigura accesul acesteia la documentele contabile ale societății în general și la contractele de creditare în special”.

Șorban a atacat sentința la Curtea de Apel Timișoara, care, astăzi, i-a respins apelul. ”Respinge apelul declarat de apelantul-pârât Şorban Cosmin Petru în contradictoriu cu intimata-reclamantă Irimescu Silvia şi cu intimata-pârâtă Smart Fitness Studio SRL, prin administrator judiciar Eurosmart Filiala Timiş (fosta Casa de Insolvenţă Transilvania Filiala Timiş), împotriva sentinţei civile nr. 107 din 24 februarie 2022 şi împotriva încheierii civile din data de 7 decembrie 2021, pronunţate de Tribunalul Timiş în dosarul nr. 9287/30/2017, cauza având ca obiect excludere asociat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 6 decembrie 2022”, a decis CAT.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.