CSC Dumbrăviţa, biruitoare „afară” cu Şelimbăr. Ripensia a încheiat anul cu un...

CSC Dumbrăviţa, biruitoare „afară” cu Şelimbăr. Ripensia a încheiat anul cu un eşec în Oltenia, după ce a deschis scorul

0
DISTRIBUIȚI

Ultima etapă de Liga 2 din 2022 a adus un eşec şi o victorie pentru formaţiile timişene implicate în jocuri în deplasare, ambele pe tărâm oltenesc. Dacă Poli a rupt lanţul ruşinii fără victorie, contra Ciucului, Ripensia a cedat la Tg. Jiu, cu Viitorul Pandurii, scor 1-3, în timp ce CSC Dumbrăviţa a terminat anul calendaristic în forţă, cu un nou succes. A fost de această dată 3-0 pentru alb-verzii lui Cosmin Stan cu sibiana CSC Şelimbăr, într-un joc disputat la Rm. Vâlcea.

CSC Dumbrăviţa a câştigat duelul comunelor avute din „B”. În Zăvoi, Petre Simon a deschis scorul în minutul 17, cu un şut de la 22 de metri, în vinclul de la colţul lung. Şelimbărul, protagonistă în runda trecută, prin succesul de la Miercurea Ciuc, s-a chinuit apoi să-şi găsească ritmul. Marcatorul Ursu fiind cam singurul jucător al gazdelor aproape de egalare. În partea a doua însă cei care au marcat au fost tot timişenii. Pe contraatac, Simon a reușit „dubla”, în minutul 63, cu un şut pe jos. Apoi, „Jardel” Martino a stabilit scorul final cu o reluare din mijlocul careului.

Alb-verzii au încheiat jocurile din Liga 2 pe 2022, unde a acumulat 19 puncte şi ocupă locul 14, poziţie salvatoare, fiind de altfel singura bănăţeană în această postură. Totuşi, elevii lui Cosmin Stan mai au un joc în acest an, în Cupă, acolo unde miercuri, 7 decembrie, de la ora 14, vor încheia parcursul din grupă, cu un joc în deplasare cu CSM Alexandria.

CSC Șelimbăr (antrenor Claudiu Niculescu): Silveanu – Monea (T. Man), Dandea (cpt.), R. Crișan, Riza – A. Luca (Manole), Cărăruș – Buzan (Arhirii), O. Ursu (Raicea), Ciocâlteu – Cîrstean

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu (87, Amariei), Ghinescu – Tănase, Gîsă, Curea – Simon, Martinov (90+1, C. Toma), Paulevici.

„Dacă acum trei săptămâni, ne gâdeam cu nerăbdare la finalul sezonului de toamnă, iată că acum am ajuns să ne pară rău că se termină și că luăm pauză.


Suntem într-o formă sportivă bună acum pe final, au venit două victorii fără gol primit. Cred că astăzi am făcut cel mai bun joc din acest campiona. Poate că o să vi se pară un pic ciudat, dar pun jocul foarte bun de astăzi și acest rezultat pe seama meciurilor cu Rapid și CFR Cluj. Tot timpul am spus că acele jocuri, pe termen scurt, ne-au adus mari deservicii, pentru că am jucat meciuri cu o încărcătură foarte mare, noi nefiind pregătiți să jucăm meciuri de un asemenea nivel. Dar ca experiență, spuneam că într-un timp mai îndelungat se vor vedea urmările acelor jocuri. Mai avem un singur meci, cel din Cupă de la Alexandria, pe care îl vom trata la modul cel mai serios. Apoi vom lua o binemeritată vacanță, până la data de 16 ianuarie, când se vor relua pregătirile”, a declarat Cosmin Stan, tehnicianul alb-verzilor.

Gol frumos, „anulat” pe parcurs

Lucrurile păreau să înceapă şi mai bine pentru „Ripi”, pe „Municipalul” din Tg. Jiu. Roş-galbenii au deschis scorul devreme, în minutul 6, când Zamfirescu a şutat de la distanţă, a alunecat în timpul execuţiei, dar s-a bucurat pentru că balonul a ajuns sub transversala portarului surprins prea în faţă. Gazdele au egalat la şapte minute după pauză, când Cl. Dragu a marcat cu capul. Peste mai puţin de un sfert de oră acelaşi Dragu a „recidivat” şi şi-a adus echipa în avantaj, de această dată cu piciorul din interiorul careului. În fine, reuşita de 3-1, a lui Răsdan, a venit dintr-o lovitură liberă dictată în ultimele secvenţe ale prelungirilor.

Roş-galbenii au avut şi ghinion în partea a doua, Lalic suferind o entorsă în minutul 60.

Ripensia: Dobre – Zamfirescu, Lalic (61, Țieranu), Fridrich, Macrițchii (90, Zimța) – Stoi, Vidrăsan (61, Morariu) – Mogoș (81, Stoica), Mihart, Piftor (61, Sofran) – Gavra. Antrenor: Iulian Muntean.

Viitorul Pandurii: Krupenschi – Chelariu, Ad. Stoian (46, Al. Dulca), Rogac, Baican, Răsdan (cpt.), Țegle, P. Mitrică (46, Gîrbiță; 90+2, Pîrcălabu), Godja (90+6, Geană), Dodoi, Cl. Dragu (82, An. Istrate). Antrenor: Florin Stângă.

”A fost o primă repriză bună pentru noi. Și după gol, am mai avut câteva ocazii de a puncta, Gavra ratând o șansă mare. Din păcate, nu am reușit să facem 2-0, iar după pauză situația noastră s-a complicat. În a doua repriză, Viitorul a dominat complet primele 20 de minute, punctând de două ori în urma unor nesincronizări din apărarea noastră. Apoi, după 1-2, am presat, am dominat, am avut situații de a înscrie, dar parcă mingea nu a vrut să între în poartă. Iar pe final, în loc să se dicteze o lovitură liberă pentru noi, s-a indicat invers, încasând astfel golul de 3-1… Per total, consider că egalul ar fi fost echitabil. Totuși, trebuie să tragem un semnal de alarmă privind modul în care unii jucători s-au pregătit în ultimele trei săptămâni. Iar modul în care aceștia au intrat în ultimele două meciuri este unul dintre principalele motive pentru care am pierdut”, a spus la final Iulian Muntean, antrenorul bănăţenilor.

Ripensia încheie anul pe loc, teoretic, de baraj, cu 16 puncte. La finele lui februarie, în runda a 17-a, roş-galbenii primesc replica Unirii Dej, în timp ce dumbrăviţenii au derby timişean, acasă, cu Politehnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.