CSC Dumbrăviţa, prima între timişene şi la „încropirea” programului cu amicale. Planurile...

CSC Dumbrăviţa, prima între timişene şi la „încropirea” programului cu amicale. Planurile lui Cosmin Stan pentru primăvară

0
DISTRIBUIȚI
Foto: cscdumbravita.ro

Alb-verzii au avut un an 2022 excelent. După promovare, CSC Dumbrăviţa a făcut o figură frumoasă şi în prima parte a Ligii 2, echipa din nordul Timişoarei situându-se peste Ripensia şi Politehnica în clasament. Echipa lui Cosmin Stan speră să fie şi la final pe un loc salvator şi are deja creionate testele pentru pregătirea campaniei de primăvară.

Pe locul 14 în „B”, cu 19 puncte din 16 meciuri şi la prima experienţă la acest nivel, dumbrăviţenii au depăşit aşteptările cu un lot văzut modest chiar şi din interior, dar antrenorul Cosmin Stan are planuri pentru întărirea redutei alb-verzi.

Timişenii sunt totodată şi primii din zonă care şi-au anunţat programul din teste, acesta cuprinde jocuri cu Ripensia şi divizionare C din zona de vest. Un total de opt jocuri pentru un rest de campionat cu doar nouă partide oficiale. Reunirea echipei e programată luni, 16 ianuarie, iar primul joc în campionat în 2023 va fi acasă cu deziluzia anului – Politehnica (25.02). Formaţie care se va reuni cu o săptămână mai devreme, pe 9.01. Ripensia nu şi-a anunţat încă planurile pentru primăvară, dar e cert acest test cu dumbrăviţenii din februarie.

Stan şi compania au anunţat şi dorinţa de a efectua un stagiu centralizat pe plan local (27 ianuarie – 4 februarie).

„Un an senzațional, cu foarte multe bucurii. Aici aș începe cu promovarea în Liga a II-a, apoi cu parcursul în Cupa României, unde am atins faza grupelor și am întâlnit niște adversari foarte puternici de primă ligă, campioana României și Rapid București. Dacă tot m-ai întrebat pe mine personal, am avut ca adversari antrenori foarte grei ai României, foști fotbaliști mari ai țării și am ajuns să mă duelez cu ei. Acest lucru nu poate fi decât o mândrie. Nu în ultimul rând, parcursul din Liga a II-a îl consider unul bun spre foarte bun, având în vedere că eram o echipă fără experiență la acest nivel și ne-am păstrat în mare parte nucleul de jucători din Liga a III-a, nu am adus jucători cu nume sau cu mare experiență.


Cu atât mai mult, putem spune că tot anul 2022 a fost unul excepțional, atât pentru mine, cât și pentru club”, a spus antrenorul Cosmin Stan într-un interviu pentru site-ul clubului.

În mod inedit, alb-verzii au înregistrat cei mai mulţi marcatori dintr- formaţie de L2 în această stagiune – 12. „Eu aș zice că avem 13 marcatori, l-aș pune și pe Tismonar. Chiar dacă Stoi a fost creditat cu autogol în meciul nostru cu Ripensia, golul îl aparține în proporție foarte mare lui Tismonar. Nici nu știu dacă e bine… Preferam să am unul sau doi jucători care să marcheze 10 goluri și cred că era mai bine decât să înscrie tot lotul. Până la urmă, atacanții sunt cei care trebuie să marcheze, iar noi, din păcate, încă nu am găsit soluția ideală pentru a avea un marcator. Simon și-a dat drumul spre final, a reușit câteva goluri importante și foarte frumoase. Ceea ce căutăm noi mai departe e într-adevăr un atacant, unul masiv, de careu. Nu neapărat un marcator, dar un atacant masiv. Cred că ne lipsește tipul acesta de jucător. Pe lângă el, ne mai dorim să aducem un fundaș central și un mijlocaș central. Deci, în total ar fi trei jucători cu experiență pe care vrem să îi aducem, care să întărească axul central”, a precizat Stan, despre întăriri, pentru aceeaşi sursă.

„În cea mai mare parte a sezonului, s-a întâmplat acest lucru. Cred că doar în două sau trei etape am fost inferiori Ripensiei în clasament. Nu știu cât de mult înseamnă acest aspect. La începutul sezonului, vedeam lotul Ripensiei drept cel mai bun dintre cele trei, iar pe al nostru cel mai modest, pentru că nu aveam jucători cu experiență. Dar uite că am reușit să ne clasăm înaintea celor două echipe din Timișoara și sper ca la fel să fie situația până la final. E foarte greu de crezut că toate cele trei echipe din Timiș se vor salva de la retrogradare. Eu mi-aș dorit mult acest lucru, dar cred că e imposibil, pentru că, din păcate, ne luptăm între noi”, a mai spus tehnicianul dumbrăviţenilor despre clasarea superioară Ripensiei şi Politehnicii.

Programul de amicale al Dumbrăviţei:

21 ianuarie – UTA (juniori U19)

25 ianuarie – Gloria Lunca Teuz Cermei (L3)

1 februarie – Șoimii Lipova (L3)

4 februarie – FC Bihor Oradea (L3)

8 februarie – Avântul Periam (L3)

11 februarie – Ripensia Timișoara (L2)

15 februarie – CSC Ghiroda (L3)

18 februarie – O echipă de juniori (momentan nedesemnată)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.