Cum poate poziționarea electrocasnicelor să scadă consumul de energie electrică

Cum poate poziționarea electrocasnicelor să scadă consumul de energie electrică

0
DISTRIBUIȚI

Criza energetică face ca soluțiile de economisire să fie un subiect mai mult decât actual. Anamaria Marin, head of marketing B2C Enel X România, a vorbit, la PRESSALERT LIVE, despre soluțiile la această problemă.

„Ceva este eficient dacă reușim cu același consum de energie să producem sau să beneficiem de mai multe servicii de produse, sau utilizând același produs să avem o reducere a consumului de energie. Să luăm un exemplu simplu, becurile pe care le avem toți în casă. Un bec incandescent are un anumit consum. Dacă decidem să îl înlocuim cu un bec LED, pentru aceeași durată de utilizare vom avea un consum mai mic de energie.


Poți să continui să faci la tine în locuință cu un consum mai mic de electricitate, sau poți să faci mai multe lucruri cu același consum”, a explicat aceasta.

Poziționarea electrocasnicelor, care sunt cei mai mari consumatori, pot să ducă la reducerea consumului. „Dacă poziționăm frigiderul într-o zonă aerisită, acesta va avea un consum mult mai mic de electricitate. Cuptorul cu microunde este ideal să fie poziționat într-o zonă mai călduroasă a locuinței. Putem să ne gândim la electrocasnicele pe care le deținem, cu cât performanța lor energetică este mai bună, cu atât consumul de energie electrică este mai redus. Sunt foarte multe alte opțiuni pe care la avem. Sistemele «smart home», pe lângă faptul că te ajută să automatizezi modul în care îți utilizezi electrocasnicele, te scapă de risipa de energie și în același timp îți cresc confortul”, a explicat Anamaria Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.