Doctorul timișorean Dorel Săndesc, desemnat „medicul anului” la gala Romanian Healthcare Awards....

Doctorul timișorean Dorel Săndesc, desemnat „medicul anului” la gala Romanian Healthcare Awards. A dedicat premiul eroilor Revoluției din 1989

0
DISTRIBUIȚI

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc, pressalert live timisoara

Considerat unul dintre cei mai buni specialiști ATI din lume, profesorul doctor Dorel Săndesc a fost desemnat de un juriu internațional „Medicul anului 2022” în cadrul Galei Romanian Healthcare Awards (RHA).

Un an al recunoașterii pentru Dorel Săndesc, șeful Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara. El a fost desemnat medicul anului 2022 de un juriu internațional. Săndesc dedică premiul Eroilor Revoluției din 1989.

Considerat unul dintre cei mai buni specialiști ATI din lume, profesorul doctor Dorel Săndesc a fost desemnat de un juriu internațional „Medicul anului 2022” în cadrul Galei Romanian Healthcare Awards (RHA).

Săndesc conduce în calitate de președinte și Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” cu care a câștigat premiul Campania Anului pentru proiectele majore de voluntariat (Maratonul vaccinării, Caravanele medicale și educaționale organizate pentru persoane și grupuri vulnerabile – zone izolate, cămine de bătrâni, azil de noapte, închisori, cartiere mărginașe.

De asemenea, Secţiei ATI pe care Săndesc o conduce din 2002 i-a revenit trofeul pentru Cea mai bună echipă medicală a anului.

„Făcându-ne treaba este felul nostru de a onora memoria Eroilor Revoluției de la Timișoara.


Dedic aceste performanțe întregului personal medical din Timișoara! Îmbrățișez cu drag sutele de voluntari (asistente medicale, studenți, rezidenți, medici specialiști și primari, cadre didactice ale UMF „V. Babeș”- de la asistenți la profesori universitari -, personal DSP, ISU, STS, Prefectură, Consiliul Județean, Primărie) care, prin dăruire, devotament și solidaritate, au contribuit la realizarea unor proiecte extraordinare, ce au inspirat întreaga țară!”, a transmis profesorul doctor Dorel Săndesc.

Distincția vine la 10 ani după ce, în 2012, Săndesc s-a numărat printre singurii trei medici din Europa aleși în conducerea mondială a Federației Mondiale a Societăților de Anestezie, cea mai mare organizație științifică în zona de ATI.

Dorel Săndesc a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațeganu” Cluj-Napoca, în 1985, iar din 2002 este doctor în ştiinţe medicale, specialitatea ATI. Tot din 2002 este şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalulului Clinic Județean de Urgență Timișoara şi preşedinte al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. Din 2020, este preşedintele Comisiei de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Ministerului Sănătăţii. Predă, ca profesor universitar de ATI, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, unde este şi prorector Dezvoltare Academică şi director al Departamentului X – Chirurgie II. Conduce, ca vicepreşedinte, Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă şi, ca preşedinte, Asociaţia pentru Anestezie şi Terapie Intensivă „Aurel Mogoşeanu” Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.