Doi cetățeni ruși, prinși de polițiștii de frontieră în timp ce treceau...

Doi cetățeni ruși, prinși de polițiștii de frontieră în timp ce treceau ilegal granița din Serbia, noaptea, pe jos

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița au depistat doi cetățeni Federaţia Rusă care au trecut ilegal din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde. Cei în cauză au fost preluaţi de autorităţile din Serbia în baza acordului dintre cele două state.

„În data de 22 decembrie 2022 în jurul orei 23:30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, care executau misiunea de supraveghere a frontierei, au observat două persoane care au trecut frontiera dinspre Serbia spre România.


Imediat, colegii noştri au procedat la oprirea persoanelor în cauză, la aproximativ 400 m de linia de frontieră, care aveau pașapoarte eliberate de autoritățile din Rusia, fapt pentru care poliţiştii de frontieră i-au condus, la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt cetățeni ruși, cu vârste de 31 și respective 62 de ani. Aceştia au declarat că erau în zonă cu scopul de a vizita Serbia, iar pe timpul deplasării deoarece semnalul GPS era slab, au ajuns pe teritoriul ţării noastre”, a transmis ITPF Timișoara.

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta, privind săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, polițiștii de frontieră au luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de cinci ani a celor doi cetățeni turci, fiind preluaţi de autorităţile de frontieră din Serbia în baza acordului dintre cele două state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.