Dominic Fritz, în direct la televiziunea națională din Austria, pe tema Schengen:...

Dominic Fritz, în direct la televiziunea națională din Austria, pe tema Schengen: „Refugiații despre care se plânge guvernul austriac nu pică din cer în România”

4
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a intrat în direct la postul naţional de televiziune al Austriei și a vorbit despre migrație, spunând că nu este un motiv valid pentru neprimirea României în Spaţiul Schengen.

„Am intrat aseară în direct la știrile postului național al Austriei, ORF, și am vorbit încă o dată despre nevoia urgentă ca România să fie primită azi în Schengen. Guvernul Austriei face o greșeală istorică cu veto-ul lui. Bineînțeles, trebuie găsite soluții pentru provocările politicilor de migrație. Însă soluția nu poate fi să refuzăm milioanelor de europeni accesul egal în UE. Pentru că românii și bulgarii nu sunt cetățeni europeni de clasa a doua”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Potrivit imaginilor postate de acesta, a fost întrebat ce l-a determinat pe el, ca primar, să se adreseze public Austriei, în condițiile în care extinderea zonei Schengen este discutată aprins de câteva zile la cele mai înalte niveluri politice.

„Sunt primarul unui oraș care anul viitor va fi Capitală Europeană a Culturii, un oraș care a făcut parte în trecut din Imperiul Austro-Ungar, care e supranumit «Mica Vienă»: Timișoara. După cum poate vă dați seama după accent, eu sunt născut în Germania, sunt cetățean german, nu am cetățenie română, dar fiindcă există această minunată Uniune Europeană, timișorenii m-au ales acum doi ani să le fiu primar.


Apelul meu este: acum doi ani timișorenii au dărmat o barieră și chiar este momentul ca și europenii să dărâme o barieră. Aceasta este bariera Schengen-ului, care pur și simplu nu se mai potrivește Europei de azi”, a spus primarul Timișoarei la televiziunea națională austriacă.

În ce privește argumentele legate de migrație, Dominic Fritz este de părere că „sunt pretexte, ca să o spun deschis. România nu se află pe ruta balcanică a migranților. Dacă există probleme, poate ar trebui discutate și cu Grecia, care chiar face parte din spațiul Schengen. Bineînțeles trebuie găsite soluții pentru provocările politicilor de migrație, însă soluția nu este, nu poate fi să refuzăm milioanelor de europeni accesul egal în UE, pentru că românii și bulgarii nu sunt cetățeni europeni de clasa a doua. Aceste două teme nu au de a face una cu cealaltă”.

„Cred că aspirațiile europene a milioane de oameni sunt luate ostatice pentri obiective politice care pot fi legitime, dar trebuie să delimităm aceste lucruri, așa cum a spus. Problemele trebuie rezolvate la granița externă și nu, de exemplu, la granița dintre România și Ungaria, unde trebuie să stăm ore întregi la cozi pentru a ne arăta buletinul, ca și cum plecăm din blocul estic. (…) Refugiații despre care se plânge guvernul federal austriac nu pică din cer în România, ci ajung în UE prin Grecia, nu prin Bulgaria și România, este o dezbatere falsă. Toate soluțiile se află pe masă, și cred că guvernul Austriei ar face o greșeală dacă ar fi singura țară din UE care ar bloca acest pas extrem de important spre integrarea europeană”, a mai spus Fritz.

4 COMENTARII

  1. La fel si cu banii de la socrii din China : deci, de unde au venit banii aia ? De la comunistii chinezi ? Vrei sa importi comunism din China in Romania ? Jalnic primar, sinistru personaj sustinut de interesele unor dezvoltatori imobiliari care distrug Timisoara. Despre asta de ce nu ai discutat ?

  2. Multumita lui Fritz ne-au primit in Schengen ! Multumim Fritz !!! Multumim din inima !!! Asta da performanta . Nu regretam nici o clipa ca te-am votat.

  3. Fara interventia lui Fritz astazi nu am fi vazut exact caracterul acestui om : se catara pe orice apuca, poate-poate reuseste sa se agate si el de ceva. S-a vazut ca nu il baga nimeni in seama si nu e in stare de nimic. Tot ce face e sa joace la blaf ca la carti, fara sa aiba ceva concret. E doar un oportunist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.