„Eréndira&bună-sa/replayed”, o nouă versiune a piesei inspirate din opera scriitorului Gabriel García...

„Eréndira&bună-sa/replayed”, o nouă versiune a piesei inspirate din opera scriitorului Gabriel García Márquez, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cel de-al treilea eveniment din cadrul Teatrului Cetății, un proiect de cultură comunitară al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș și al companiei de teatru independent Arte-Factum, va avea loc miercuri, 7 decembrie, de la ora 19:00, când în Studioul Franciscan de pe strada E Ungureanu va avea loc spectacolul „Eréndira&bună-sa/replayed”, o producție Arte Factum.

Inspirat din opera scriitorului Gabriel García Márquez, spectacolul propune subiecte acute, sensibile, vulnerabile, ale lumii contemporane. „Încercăm în acest spectacol să vorbim asumat și sincer despre abuz și traumă, despre cât și cum implici în practica teatrală experiențe personale traumatizante, despre condiția actorului tânăr și puterea lui de a discerne între realitate și «trăirism», despre cât de pregătiți sunt tinerii actori pentru acest joc cu focul, pe linia fluidă dintre viață și teatru. Vorbim despre una dintre cele mai monstruoase forme de abuz, căci, dincolo de ficțiunea genială care ne-a inspirat, exploatarea sexuală a unei copile este o devianță atroce a lumii actuale. O altă temă supusă analizei a fost modul în care visul pătrunde în teatru și îi modifică alchimia profundă, cum acționează el asupra resorturilor intime ale teatralității.


Eréndira&bună-sa este, așadar, teatru de explorare și experiment, teatru-școală și teatru- militant, însă, mai mult decât orice, este un spectacol de teatru cu actori tineri și talentați, care au avut curajul și dorința de a explora teritorii fragile ale parcursului lor personal și teatral. Impactul pe care spectacolul nostru l-a avut, faptul că sunt spectatori care revin la fiecare versiune și reprezentație, subliniază sensul acestui proiect, iar publicul este invitat, la final, la o sesiune Q&A despre temele spectacolului” arată regizorul Levente Kocsárdi, pornind de la statisticile care arată că în Uniunea Europeană, 80% dintre victimele înregistrate ale traficului de ființe umane sunt femei si fete, majoritatea provin din România si Bulgaria iar procentul minorelor exploatate l-a depășit pe cel al femeilor majore.

Din distribuția acestei noi versiuni a spectacolului fac parte actorii Aida Olaru, Iulia Ioana, Teodor Cauș, Bálint Előd (debut de rol), Flavius Ichim și Alexandru Popescu regia e semnată de Levente Kocsárdi, scenografia îi aparține lui M.C Donici, coregrafia lui Alin Radu, video artist este Olimpiu Vuia iar dramaturgia și adaptarea au fost făcute de Simona Donici. Spectacolul este jucat în limba română iar moderator al sesiunii Q&A despre spectacol și despre temele sale sensibile – traumă, abuz, trafic de persoane, vulnerabilitate – va fi psihologul Mircea Dragu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.