Europarlamentarul Cristian Buşoi, deplasare pe banii statului Qatar la aceeaşi conferinţă cu...

Europarlamentarul Cristian Buşoi, deplasare pe banii statului Qatar la aceeaşi conferinţă cu Eva Kaili

3
DISTRIBUIȚI

Numele europarlamentarului Cristian Buşoi este legat de scandalul la nivel înalt din Parlamentul European. Conform Libertatea.ro, fostul preşedinte al PNL Timiş, din calitate de șef al Comisiei de Industrie și Energie din PE, a participat pe banii statului din Qatar la aceeaşi conferinţă cu Eva Kaili, fosta membră a PE, arestată pentru corupţie.

Sursa citată arată că Bușoi este și cel care a anunțat în 2019 că a inițiat „relansarea grupului de prietenie parlamentară UE – Qatar” și a devenit președintele grupului.


Acesta a recunoscut că a făcut deplasarea pe banii statului arab, la Doha, în 2020. „Am fost în Qatar, dar nu ca membru în grupul de prietenie PE – Qatar. Vreau să fiu clar cu acest lucru. M-au întrebat și cei de la publicația Politico și le-am spus că n-a făcut comisia de prietenie nici o deplasare în Qatar (…) Cum n-a fost o deplasare oficială a Parlamentului, au plătit cei din Qatar. Acesta este obiceiul”, a declarat Cristian Buşoi pentru Libertatea.

Când vicepreședinta Parlamentului European Eva Kaili a fost reținută de poliția belgiană, pentru suspiciuni de corupție inițiată de Qatar, a apărut informația referitoare la calitatea ei de membră în Comisia de Industrie, Cercetare și Energie.

În calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE), din care făcea parte și Eva Kaili, Cristian Bușoi este direct implicat în discuțiile și dezbaterile pe tema diversificării surselor de gaz pentru statele UE.  Iar una dintre sursele de gaz este Qatar, mai arată libertatea.ro.

3 COMENTARII

  1. Bușoi de la Mehedinți ne-a înșelat pe noi timișorenii, ne-a înșelat pe toți românii, e o lichea medic-notar, cine a mai auzit așa ceva, că nici el nu știe ce e, dar sigur e un escroc politic. De aia România e așa pentru că e condusă de ăștia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.